Събития Данъчни курсове за млади стартира Националната агенция за приходите

Данъчни курсове за млади стартира Националната агенция за приходите

Вторник, 17 май 2016 г., 14:34
Размер на буквите
vlez v chas danЗа три седмици след старта на образователния проект на НАП Влез в час с данъците служители на Агенцията проведоха над 180 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски. Данъчните лектори се срещнаха с над 3 000 ученика от 53 средни училища в цялата страна. В Стара Загора учениците от СОУ Максим Горки и ПГИХ Райна Княгиня, станаха част от проекта и бяха посетени от лекторите на НАП. Над 200 ученика се включиха в играта Play за награда от старта на кампанията Влез в час с данъците до момента. В същото време над 16 000 фенове следят публикациите на страницата на кампанията в социалната мрежа Facebook. Страницата www.vlezvchas.bg е посетена 12 000 пъти, а над 1 500 са ежедневните й потребители. Мартин Вапцаров беше първият победител в играта с данъчни курсове на НАП. Дванадесетокласникът от СОУ Св. Паисий Хилендарски в Пловдив получи дрон с LED светлини, 360 градуса лупинг, обхват около 150 м. и други екстри. Венцислав Илиев от Хасково грабна втората награда в играта Play за награда. 15-годишният ученик от СОУ Васил Левски в Хасково спечели чисто нов електронен четец.

До 22 май 2016 г. учениците, решили теста след данъчния урок за социалното осигуряване могат да спечелят страхотна камера за екстремни спортове.

Играта Play за награда е част от образователния проект на Агенцията Влез в час с данъците, която тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс, всеки ученик, който се е регистрирал на www.vlezvchas.bg може да тества знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца участниците могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба.

Инициативата стартира през април и ще продължи до края на учебната година през 2017 г. Всеки фен на страницата в социалната мрежа Фейсбук ще може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата и отговорите на въпросите Кога декларираме доходите си, Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България и други полезни теми за младите.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |