Събития Стотици деца се включиха в спортния празник Старозагорски олимпийски надежди

Стотици деца се включиха в спортния празник Старозагорски олимпийски надежди

Неделя, 15 май 2016 г., 15:57
Размер на буквите
1детски игри 3Петото издание на детските игри Старозагорски олимпийски надежди събра стотици малки и големи спортисти в новия парк в Стара Загора. Организатор на проявата е Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с община Стара Загора. Игрите се провеждат в памет на м.с. Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн 1956 г. В Организационния комитет, под председателството на змс Александър Томов, участват олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора. Специален гост т. г. е волейболната легенда Любо Ганев. Събитието е посветено и на 17 май - Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста. Добре дошли в този прекрасен парк, открит едва преди година, а вече превърнат в едно притегателно място за спорт, отдих и развлечения. Истинско щастие за мен е да видя толкова много деца и да дам начало на петите детски игри Старозагорски олимпийски надежди!, каза Красимира Чахова, зам.-кмет на община Стара Загора, член на Граждански клуб ЛИПА.
Спортът и дисциплината допринасят за постигането на резултати и в учението. Важно е да отглеждаме здрави младежи, които пълноценно да запълват своето свободно време. Колкото повече излизат сред природата и спортуват децата ни, толкова по-благоприятни ще са и техните лични резултати. Благодаря на всички, които днес допринесоха за реализирането на това толкова многочислено събитие, коментира и зам.-кметът Иванка Сотирова.

 

1детски игри 1

В празника се включиха с демонстрации старозагорските клубове по бадминтон, волейбол, джудо, художествена и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба с лък, фехтовка и други спортове. Местни вокални групи и танцови състави се погрижиха за доброто насторение на участниците и гостите.

1детски игри 2

В масовия крос участваха деца в три възрастови групи - до 12 години, до 16 години и над 16 години. Проведоха се и баскетболни срещи между отбори от шест училища. Бяха изиграни и няколко футболни и тенис срещи.

1детски игри 4

Победителите получиха награди за спортните си успехи. Връчени бяха купи и медали, а всеки участник в състезание получи раничка с лакомства осигурени от организаторите.

1детски игри 5

Стана голям празник. Догодина отново ще има детски игри. Ще има и изненади, защото нашето желание е всяка година да надграждаме постигнатото, коментира Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |