Събития 23 фирми участваха в трудова борса в Стара Загора

23 фирми участваха в трудова борса в Стара Загора

Събота, 14 май 2016 г., 10:29
Размер на буквите
1трудова борса23 фирми предложиха свободни работни места на проведената вчера Обща трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда” Стара Загора със съдействието на община Стара Загора. Борсата премина при голям интерес и от двете страни: 320 търсещи работа лица и предлагащите работа 23 фирми, които обявиха 143 работни места. , в т.ч. 3 фирми от други региони. Такава е фирма в сферата на военната индустрия, която обяви други 400 работни места за лица с техническо образование или опит в производството. По сключеното споразумение с МО, Военно окръжие Стара Загора обяви 174 вакантни длъжности за кадрови войници. Общият брой на обявените работни места е 717. Сезонът е на кадрите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството: търси се персонал за работа по летните курорти за следните длъжности: управител на заведение, сервитьори, бармани, готвачи, миячи, рецепционисти, камериери, пом. готвачи; в сферата на шивашката промишленост: технолог, ОТК, шивачи, гладачи; в сферата на търговията: супервайзър, асистент продажби, продавач-консултанти. Традиционно в региона има голямо търсене на специалисти в сферата на техниката и технологиите: инженери, в т.ч. химици-, електро-, машинни такива, ел. монтьори, заварчици, ковачи, химици. Търсят се също охранители, шофьори.

С всички фирми предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

На борсата бе открит EURES щанд, на който 14 търсещи работа лица се запознаха с възможностите за работа чрез мрежата и действащите работни места в страни от Европейския съюз. До този момент 66% не познаваха мрежата. В предоставената анкета всички дадоха възможно най-висока оценка на събитието.
Агенцията по заетостта вече 10 години поред организира и провежда трудови борси в страната, целящи намаляване равнището на безработицата и активиране дейността на бюрата по труда с работодателите на пазара на труда. Борсите предоставят възможност за директен контакт и договаряне между работодателите и търсещите работа лица, както регистрирани безработни, така също и лица, които не са регистрирани в бюрата по труда.

През февруари т.г. Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора проведе Специализирана трудова борса за младежи, която е втора за 2016 г.

През миналата 2015 г. Агенция по заетостта организира общо 109 трудови борси, на които са заявени общо 12540 работни места.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |