Събития Българо-ливански бизнес форум

Българо-ливански бизнес форум

Сряда, 27 април 2016 г., 07:31
Размер на буквите
thumb main cooperation4БТПП бе домакин на Българо-ливански бизнес форум, организиран съвместно с Търговско-промишлената и земеделска палата (ТПЗП) на Бейрут и Планината Ливан. Целта на мероприятието бе развитие на икономическите отношения между двете държави и установяването на контакти между български и ливански компании, чрез провеждането на двустранни срещи. По време на форума голям брой български фирми имаха възможността да се срещнат с представители на ливанския бизнес в секторите строителство и строителни машини, недвижими имоти, хранително-вкусова промишленост и супермаркети, неправителствени организации, финансово и инвестиционно посредничество, консултантски услуги, фармацевтика, козметика, ИТ и софтуеърни разработки, текстил, туризъм, оборудване и други.
Форумът бе официално открит от главния секретар на БТПП Васил Тодоров, който приветства гостите и поздрави големия брой фирми-участници за техния интерес за бизнес сътрудничество. Той направи кратък обзор на предимствата на българската икономика и изрази готовността на БТПП за съдействие на бизнеса от България и Ливан.
От ливанска страна, зам.-председателят на ТПЗП на Бейрут и Планината Ливан Набил Фахед благодари на домакините за гостоприемството и запозна присъстващите с историята на стабилните отношения, които поддържат България и Ливан, изтъквайки многото подписани споразумения между двете държави и 60-годишния юбилей на първото такова споразумение, което датира от 1956 г. Набил Фахед също така изрази своите призиви за увеличаване на обема чужди инвестиции и за промотиране на двустраното сътрудничество.
Своите приветствия направиха и официалните гости - зам.-министърът на икономиката Любен Петров и Сузан Моузи, временно управляващ посолството на Ливан в България, които благодариха на организаторите и поздравиха БТПП за наскорошното възобновяване на дейността на Българо-ливанския бизнес съвет, който по думите им, е показателен пример за усилията на бизнеса и допринася за добрите отношения между двете държави.
Успех на форума пожелаха още и председателите на смесените бизнес съвети Мохамад Хамиди Сакр от страна на Българо-ливанския бизнес съвет към БТПП и Ахмад Алаедин - от страна на новосъздадения на 26 март т. г. Ливано-българския бизнес съвет. Мохамад Сакр отдели време да запознае чуждестранните гости с предимствата на правене на бизнес в България, а Ахмад Алаедин изрази своя оптимизъм по отношение на активизирането на икономическите връзки между двете държави и пожела този форум да е началото на една история на успеха.
Форумът продължи с презентации за инвестиционния и бизнес климат в България и Ливан, представени съответно от Светослав Гатев, експерт в Българската агенция за инвестиции, и от Набил Итани, председател-генерален мениджър на Ливанската служба за развитие на инвестициите.
Официалната част на форума приключи с подписване на Меморандум за разбирателство между БТПП и ТПЗП на Бейрут и Планината Ливан, и продължи с двустранни срещи между представители на български и ливански компании.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |