Събития Българската търговско-промишлена палата организира бизнес среща с делегация от Палатата на търговията, промишлеността и мините на Занджан, Иран

Българската търговско-промишлена палата организира бизнес среща с делегация от Палатата на търговията, промишлеността и мините на Занджан, Иран

Сряда, 27 април 2016 г., 07:20
Размер на буквите
2704иранБългарската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви покани на среща с бизнес делегация от Палатата на търговията, промишлеността и мините на Занджан, Иран. Събитието ще се проведе в сградата на БТПП, ул Искър 9, гр. София, ет.1, зала А, на 4 май 2016г. от 10.00ч. Водещ в иранската икономика е петролният сектор, но също са развити и сектори като производство на стомана, производството на леки и тежкотоварни автомобили, текстилната и хранително-вкусовата промишленостБългарският износ към Иран включва: минерални и химични фосфорни торове, цигари, медикаменти, пътнически автомобили и други превозни средства, трактори и машини за преработка на тютюн. Вносът ни се характеризира с полимери  на  стирена, полимери на етилена, прясно и сушено грозде, полимери на пропилена или на други олефини, пресни пъпеши и папаи, рафинирана мед и медни сплави в необработен вид.
В момента иранската икономика се отваря за европейските пазари. Страната е смятана за регионална сила и има важно геополитическо значение със своето стратегическо разположение между Близкия Изток, Централна Азия и Южна Азия и със значителните си запаси от нефт и природен газ. Водещи икономики като Германия, Италия и Франция  вече предприеха мерки за задълбочаване на двустранните отношения. В  тази връзка БТПП предоставя безплатната възможност за среща с бизнеса от Иран и създаването на контакти с фирми от Занджан.

Освен официалната част се предвиждат двустранни срещи, като иранската делегация ще бъде представена от фирми в секторите: минна индустрия, строителство, автомобилна индустрия,транспорт, текстил, хранителна индустрия, внос на състезателни коне, двустранни инвестиции и други.

При интерес за участие във форума, моля в срок до 3 май /вторник/ да изпратите попълнена регистрационна форма на и-мейл  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  или факс 987 32 09. Участието в срещата е безплатно. Работен език – английски език.

За повече информация: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел. 02/8117 497, 8117 494.

Приложение:

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |