Събития Бизнесът се включи активно в Панорамата на образованието в Стара Загора

Бизнесът се включи активно в Панорамата на образованието в Стара Загора

Сряда, 27 април 2016 г., 07:03
Размер на буквите
1пано 4Активно участие на старозагорския бизнес в Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, отчитат организаторите. За първа година се представят водещи фирми в Стара Загора, готови да сътрудничат на професионалното образование. Акцент е пилотното въвеждане на дуално обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта ДОМИНО, финансиран от швейцарското правителство. Той бе представен пред участниците в Панорамата от Петя Евтимова, ръководител на проекта. За четвърта поредна година община Стара Загора и Регионалният инспекторат по образование реализират Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. Тридесет и четири са участниците в изложението, от които 21 училища, 4 колежа и представители на работодатели в региона
За четвърти път провеждаме Панорамата на средното образование, и ако в предходните години броят на участниците е бил по-малък, ориентиран предимно към учебните заведения в Стара Загора, то тази година сме обърнати към професионалното образование заедно с бизнеса, каза при откриването зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. Надграждането в четвъртото издание е ориентирането към избора на професия. Тя трябва да осигури доброто бъдеще на младите хора. Това е и причината Общинта, заедно с Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата към Общинския съвет,  да се стремим да съдействаме на бизнеса. Всички осъзнаваме важността от развитието на икономиката, което ще донесе добрите условия в нашия град, а това ще се случва само с подготовката на подходящи кадри. Надявам се, че представянето на дуалното обучение, ще бъде една нова и добра инвестиция в бъдещето на децата, допълни Сотирова и благодари за големия интерес към панорамата както на училищата, така и на представителите на едни от най-големите бизнес организации и фирми в региона.
Гости на откриването на панорамата днес бяха зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, д-р Теньо Тенев, кмет на Община Раднево, Косьо Косев, кмет на Община Николаево,  областният управител Георги Ранов, Татяна Димитрова, началник на Регионалния инспекторат по образование, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата, Иван Ленков, изпълнителен директор на Стопанска камара, доц. Таня Танева, секретар на Тракийския университет, Петя Евтимова, ръководител на швейцарския проект за дуално обучение Домино, директори на общински и национални училища, родители и ученици.
Музикален поздрав по време на официалното откриване отправиха тромпетно трио Свилена от НУМСИ Христина Морфова.

Над 2000 ученици посетиха Панорамата и се запознаха с възможностите за професионално обучение.

 

1пано 1

 

1пано 2

 

1пано 5

 

1Панорамата СЗ

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |