Събития Първият саниран блок откриха в Гълъбово

Първият саниран блок откриха в Гълъбово

Понеделник, 25 април 2016 г., 15:34
Размер на буквите
блок ГълъбовоПървият саниран блок в Старозагорска област бе открит днес в Гълъбово. Кметът Николай Тонев и областният управител инж. Георги Ранов поляха вода за късмет на новото начинание. Обновеният блок 37 в кв. Строител е първата санирана сграда по Националната програма за енергийна ефективност сграда в Старозагорска област.  В своето обръщение инж. Ранов напомни, че на старта на Националната програма скептиците за нейните възможности са били мнозина, но днес резултатите от действието й са видими в цялата страна. Кметът Тонев пък заяви, че когато се работи еднопосочно и екипно в името на общата цел нещата се случват. В Старозагорска област досега са регистрирани 192 сдружения на собственици. Броят на сключените тристранни договори за целево финансиране е 107.
Три са сградите с реално стартирали строително-монтажни работи. В Гълъбово след по-малко от месец ще бъде открит и вторият саниран блок.
Договорът на бл. 37 бе подписан през месец октомври миналата година. Блокът е 8 етажен с 4 входа, с по 3 апартамента на етаж. Сменени са дограмите на жилищни и общи части, сменени са тръбите на водопровода, покривът е отремонтиран, изградено е ново трасе на парното с нови абонатни станции по европейски стандарт.
В най- скоро време ще бъде завършен окончателно и бл. 49. Подписани са и договори за санирането на още два блока - 38 и 39 в кв. Строител на Гълъбово. Работата ще протече на два етапа. При първия ще се изготви работен проект, а при втория ще бъдат извършени строително монтажните работи.  

тонев

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |