Събития Хотелиери и ресторантьори от Стара Загора поискаха ясни правила за работа

Хотелиери и ресторантьори от Стара Загора поискаха ясни правила за работа

Понеделник, 25 април 2016 г., 07:58
Размер на буквите
среща хотелиериДа има ясни правила за робатата в бранша поискаха хотелиери и ресорантьори на работан среща в Парламента. Тя бе организирана от старозагорския депутат Димитър Танев, по искане на Сдружението на хотелиери и ресторантьори в Стара Загора. На масата за разговори седнаха Ирена Георгиева, заместник- министър в Министерство на туризма, придружена от Мая Никовска, началник на отдел Регулиране на туристическите дейности, Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите и Бойка  Маринска, председател на Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в 43-тото Народно  събрание.
Местното Сдружение бе подкрепено и от още 5 браншови организации от Пловдив, Казанлък, Хасково, Ямбол и Велико Търново.  Хотелиери и ресторантьори коментираха изисквания в различни нормативни документи, който са неизпълними или често безмислени, но водят след себе си актове  на стойност от 1000 до 5000 лв. Такива са например, броят на тоалетните – 4,  при 60 места за хранене, предлагане в и на менюто в заведенията, изисквания към професионалната квалификация на работещите в бранша, завишени изисквания към семейните хотели и др.
Бизнесът атакува и новата Наредба за категоризация, която е в сила от 27  февруари т.г. заради противоречиви изисквания в нея. След двучасовата среща участниците приеха в едномесечен срок от бранша да дадат своите предложения за промяна в Наредбата, а от Министерство на  туризма увериха, че ще удължат изтичащия вече срок за обсъждане на новия закон за туризма до юни.
Докато се изчистват предложенията и се работи по прекрояване на закони и наредби, сегашният ще се прилага стриктно в този му вид, категоричен бе Димитър Маргаритов. Междувременно от бранша с най-много данъци и такси работят и върху 
идеята всеки контролиращ орган при промяна на нормативната уредба да издава указания и предписания с писма до браншовите организации.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |