Събития БТПП и БАН връчиха наградите за най-успешна иновативна фирма и най-иновативен проект за 2015 г.

БТПП и БАН връчиха наградите за най-успешна иновативна фирма и най-иновативен проект за 2015 г.

Четвъртък, 21 април 2016 г., 14:46
Размер на буквите
thumb main web IMG 6423 003За трети път Съветът по иновации и развитие на технологиите към БТПП и БАН връчиха награди за най-успешна иновативна фирма и най-иновативен проект за 2015 г. Първи приветства участниците домакинът на събитието акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН. В изказването си председателят на БТПП Цветан Симеонов посочи: БТПП и БАН си приличат по упоритостта и по това, че годините не ни пречат настойчиво да следваме пътя, който сме поели – БАН – в науката, БТПП – в защита на икономическите интереси на българския бизнес. Цветан Симеонов подчерта, че обединението, което БТПП и БАН са постигнали, дава увереност, че всяка изминала година събитието ще става по-добро. Той се съгласи с думите на акад. Воденичаров, че много институции декларират подкрепа за иновациите, но са малко тези, които насърчават иновациите с практически стъпки.
Председателят на БТПП заяви, че с общи усилия ще продължават да се търсят начини, за да се достигне до съответните органи в България, които да предназначат средства за доработка на проектите, за да бъдат предложени на бизнеса.
Любен Петров, зам.-министър на икономиката, увери, че министерството ще подкрепя инвестициите в иновации. Ние сме убедени, че това е бъдещето на България и то може да изведе България на европейския път, да повиши жизнения стандарт в страната и да запази младите специалисти да продължат да работят и живеят в България, зам.-министър Любен Петров.

Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и развитие на технологиите, също поздрави участниците в конкурса.

Наградите бяха присъдени на:

  • КАТЕГОРИЯ НАЙ-УСПЕШНА ИНОВАТИВНА (две първи награди и една трета):
  1. На Първо място с плакет  и  Грамота АЛЕКС 1977 ЕООД, създател и производител на иновативни козметични продукти и хранителни добавки на базата на изследвани биокомпоненти.
  2. На Първо място с ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ - СМОЛ ФУТ ООД, създател на уникален по рода си патентован продукт - надуваеми снегоходки. Фирмата получи и наградата на Банка ДСК.
  3. На Трето място с ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ - Веселино ЕООД, гр. Казанлък, производител на напитка с натурална розова вода за пиене Rea Sevt.
  • КАТЕГОРИЯ НАЙ-ДОБЪР ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ:
  1. На Първо място с ПЛАКЕТ И ГРАМОТА - Проект Разработване на нови безоловни керамични материали за електротехникатаразработен от екип на Институт по металознание, съоражения и технологии Акад. Ангел Балевски с Център по хидро и аеродинамика при БАН
  2. На Второ място с ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ - Проект Разработка на Гел Phytocode LBРазработката е за внедряване в производство на козметичен продукт с използване на Български пробиотик (Lactobacillus Bulgaricus / Streptococcus Thermophilus). Проектът е разработен  от фирма ТОНЕШ ООД,  гр. Бургас
  3. На Трето място с ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ - Проект Разработка на химикалка от рециклирана хартия и капачка. Проектът е разработен от екип на фирма Рисунка ЕООД.
  • СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ - за екипа от учени и експерти по софтуерно инженерство от Института по информационни и комуникационни технологии при БАН, Института по механика при БАН и УНИБИТ за изготвяне на функционална спесификация на ПЛАТФОРМА ИНОВАЦИОННА БОРСАПроектът е изготвен, след като е възложен с договор с екипа от Съвета по иновации и развитие на технологиите при БТПП. ПЛАТФОРМАТА функционира успешно от месец октомври 2015 г. и на нея има регистрирани няколко десетки проекти.
Към трите издания на конкурса за най-успешни иновативни фирми и най-иновативен проект проявиха интерес десетки български фирми, което е ясен знак за значимостта на иновациите в развитие на икономиката на страната ни.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |