Събития Сигурността и нелоялната конкуренция обсъждаха в Клуба на работодателя в Стара Загора

Сигурността и нелоялната конкуренция обсъждаха в Клуба на работодателя в Стара Загора

Четвъртък, 21 април 2016 г., 12:21
Размер на буквите
Клуб на работодателяСигурността и нелоялната конкуренция бяха темите, които се разискваха на редовното месечно събрание в Клуба на работодателя, съобщиха от организацията.  Специални гости на срещата бяха Маноил Манев, депутат от ГЕРБ, инж. Петко Балабанов, председател на Камарата на строителите Стара Загора и главен испектор Николай Колев началник на Първо районно управление Полиция в Стара Загора. Обсъждаха се нелоялната конкуренция от фирми и частни лица, които наемат работници без договори, без да плащат данъци и осигуровки, без разрешителни за регистрация и проблемите със сигурността – кражби и престъпления в региона. Преди дискусиите бяха приети нови членове в редиците на СНЦ Клуб на работодателя – Стара Загора. Това са: инж.Петър Ангелов – изпълнителен директор на Стандард Профил България ЕАД, инж.Николай Янков – управител и собственик на Виллан ООД и Иван Михалев – Председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.
Депутатът Маноил Манев, който е и експерт по сигурността, сподели, че има много какво да се говори, обсъжда и желае относно сигурността в държавата ни и в частност в нашия регион. Има доста изменени и вече работещи закони, но трудностите в тази насока остават. Според него трябва да се смени цялата система за охрана на складове, магазини, заведение, офиси, заводи и т.н., защото в момента тя не е добре действаща. Освен това, трябва да се сформират истински и работещи сдружения от професионалисти, чиято сфера е охранителната дейност. Засегна и проблема с кибер престъпленията, които на този етап доста зачестиха. Той сподели, че в България кибер престъпленията не са като в другите държави. Тук не се хаква системата, както и навсякъде другаде, а се лъже, заобикаля се с фалшиви документи, като се пререгистрират фирми, сметки и т.н. и това прави предотвратяването им още по-трудно. Но и в тази насока са взети мерки чрез повишаване на защитата на сървърите.
Главен инспектор Николай Колев запозна присъстващите с дейността на Първо РПУ и подели, че и при тях, както навсякъде другаде, има проблем с недостиг на кадри и липса на мотивация, но това е проблем, които те успяват да решат на този етап. Сподели също, че без помощта на обществеността, те не могат сами да се справят с престъпността. Трябва да има ангажираност от страна на гражданите и те да подават сигнали, когато станат свидетели на нарушаване на законите или обществения ред.
За нелоялната конкуренция говори и Петко Балабанов. Той сподели, че строителният бизнес е най-засегнат от тази конкуренция, защото има множество бригади и частни лица, които извършват строително-ремонтни дейности без регистрирана фирма, без назначен персонал и без съответно да плащат данъци. Този проблем е изключително тежък, защото цените, които те дават на пазара, са абсолютно нереални. От членовете на клуба излезе предложението да се криминализира извършването на стопанска дейност без регистрирана фирма и назначен персонал. Това предложение ще се оформи и ще бъде внесено в Министерски съвет.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |