Събития Награда от туристически конкурс спечели Стара Загора

Награда от туристически конкурс спечели Стара Загора

Вторник, 19 април 2016 г., 07:05
Размер на буквите
конкурс СТЗСтара Загора получи приз от Националния конкурс Чети и пътувай, който се проведе по време Международното туристическо изложение Културен туризъм във Велико Търново, съобщиха от Общината. Първото място спечели постерът на старозагорския фотограф-художник Цветан Четъшки за изложбата Медицина и козметика в античната епоха. Стара Загора участва в четвъртото издание на конкурса с още два постера - За свободата… Да развеем българското знаме! и Старозагорското въстание 1875 г. – прелюдия към свободата. Възможностите за културен туризъм в община Стара Загора бяха представени от Туристическия информационен център на 13-тото издание на форума, с участието на над 70 изложители от страната и чужбина.

С номинация за награда на единствения у нас филмов фестивал с туристическа тематика На източния бряг на Европа, участва и документалният филм Стара Загора – свидетел на историята.

По време на форума бяха обсъдени възможностите за развитие на туризма и опазване на културното наследство със средства от оперативните програми в периода 2014-2020, в дискусия с експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката. В дискусията Опазване на културното наследство – мисия възможна бе представен и опитът на италианския град Матера, избран в партньорство с Пловдив за Европейска столица на културата 2019, във възстановяване на старинни сгради и обновяване на градските пространства.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |