Събития Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране ще има в Стара Загора

Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране ще има в Стара Загора

Четвъртък, 14 април 2016 г., 12:24
Размер на буквите
ПАНОРАМА флаерОбщина Стара Загора и Регионалният инспекторат по образованието организират Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. Тя ще се проведе на 26 април от 09.30 до 19.00 ч. в сградата на Държавната опера. Тридесет и три участници в изложението, от които 21 училища, 4 колежа и представители на работодателите, ще имат възможност да се представят и рекламират чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други. За първа година ще участват и водещи фирми в Стара Загора, готови да сътрудничат на професионалното образование. Акцент ще бъде пилотното въвеждане на дуално обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта ДОМИНО, финансиран от швейцарското правителство.
Инициативата има за цел да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в професионалните учебни заведения в Област Стара Загора. Професионални гимназии и колежи от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня и Николаево ще представят по време на изложението своите учебни заведения чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали. По време на форума работодатели, представители на бизнеса и ученици ще се срещнат, за да си сътрудничат и да бъдат ефективни партньори в професионалното образование и обучение.

Организаторите очакват IV-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора да бъде посетена от около 1 500 ученици, техните родители и граждани.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |