Събития Повишен интерес към ПИК кодове регистрират в Стара Загора

Повишен интерес към ПИК кодове регистрират в Стара Загора

Сряда, 06 април 2016 г., 15:35
Размер на буквите
НАП Стара ЗагораПрез първите три месеца на годината са издадени над 1500 кода за достъп до електронните услуги на НАП от офисите в Стара Загора и Казанлък, съобщиха от местния офис на Националната агенция за приходите. Персоналният идентификационен код (ПИК) се предоставя безплатно във всеки офис на НАП в страната удобен за клиентите ни. През март най-активните потребители са лицата подали годишните си декларации за доходите с ПИК и възползвали се от 5-те процента отстъпка. Издаването на ПИК е безплатна услуга, отнема няколко минути, а с него физическите лица могат да подават данъчни и осигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения и плащания, да проверяват осигурителния си доход и да ползват редица други справочни услуги.
Най-новите електронни услуги на Приходната агенция достъпни с ПИК за физическите лица, са възможностите за:подаване на декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице, както и уведомления за сключване, изменения или прекратяване на трудови договори;автоматизирано плащане на дължимите суми към държавата директно от справката за задълженията; подаване на осигурителна декларация образец 7 (задължително изисквана от безработни и неосигурени за здраве на друго основание и при възстановяване на здравноосигурителни права); подаване на декларация образец 5 (подавана от самоосигуряващи се лица, когато се осигуряват само във фонд Пенсии на държавното обществено осигуряване).
Услугата Справка за достъп до електронните услуги на НАП, обобщена позволява на притежателите на ПИК и Е- подпис, с пълен достъп до Е-услугите на НАП, да проверят кой има право да подава данни към Агенцията и да прави справки от тяхно име, както и нивото на достъп на упълномощените лица. По този начин задълженото лице може да осъществява ефективно контрол и да предотврати злоупотреби с подаването на данни от негово име към НАП.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |