Събития Доходите и условията за живот в Старозагорска област ще проучва статистиката

Доходите и условията за живот в Старозагорска област ще проучва статистиката

Понеделник, 04 април 2016 г., 13:31
Размер на буквите
1НСИВъв връзка с участието на Република България в изследване на Европейския съюз и Евростат за изучаване на бедността и социалната изолация (EU SILC) в периода март - май 2016 г. Националният статистически институт провежда чрез териториалните статистически бюра наблюдение Статистика на доходите и условията на живот. Изследването се провежда паралелно във всички държави - членки на ЕС с обща методология и инструментариум и има за цел да установи доходите на домакинствата и условията на живот. Тези данни са основен източник на информация за сравнителен анализ на бедността и социалната изолация за всички европейски страни. За целите на проучването е формирана четиригодишна ротационна извадка от около 7 200 домакинства от цялата страна. Всяка година се подменя част от първоначално избраните домакинства, като целта на повтарящото се наблюдение дава възможност за оценка на моментното състояние на домакинството, както и за проследяване на настъпилите през годините промени в доходите и социалния статус. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години.
В съответствие с годишната програма на Евростат за модернизация на социалната статистика през 2016 г. част от домакинствата, които са участвали в анкетата четири последователни години, ще бъдат посетени за пета поредна година, а тези, които са участвали пет последователни години, ще бъдат посетени за шеста поредна година. Целта на тази промяна е да се получат по-добри оценки на продължителни явления - например постоянен риск от бедност за по-продължителен период.

В периода март - май 2016 г. анкетьори от Териториалното статистическо бюро - Югоизток, ще посетят 40 населени места на територията на област Стара Загора и ще анкетират определени домакинства, които са избрани на случаен принцип.

По общини, населените места са следните: община Братя Даскалови – селата Братя Даскалови, Марково и Оризов, община Гурково – град Гурково;община Гълъбово –  Гълъбово и селата Мъдрец и Обручище; община Казанлък – градовете Казанлък, Крън и Шипка и селата Енина, Овощник, Розово, Средногорово, Черганово и Шейново; община Мъглиж – Мъглиж и селата Дъбово и Тулово;община Николаево – Николаево;община Опан – селата Бащино и Кравино;община Павел баня – селата Габарево, Горно Сахране и Търничени;община Раднево – Раднево и селата Българене, Коларово и Трояново; община Стара Загора – Стара Загора и селата Калояновец, Плоска могила, Преславен, Оряховица, Хан Аспарухово и Християново;община Чирпан – Чирпан и селата Спасово и Целина.
Всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток. Съгласно Закона за статистиката получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и могат да се използват само за статистически цели.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |