Събития Зам.-министър и горски на посещение в Средна гора в Стара Загора

Зам.-министър и горски на посещение в Средна гора в Стара Загора

Понеделник, 04 април 2016 г., 07:19
Размер на буквите
posterСтарта на националната Седмица на гората 2016 ще бъдедаден днес в Стара Загора. Тя ще бъде открита в парк Пети октомври от 11.00 часа с участието на зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В града ще пристигнат представители на Агенцията по горите, Съюза на лесовъдите, на Регионалните дирекции на горите, на държавните ловни и горски стопанства. От 13 часа е предвидено посещение в предприятието за безотпадна преработка на дървесина Средна гора в Стара Загора. Програмата включва още тематична изложба Подобри системата, награждаване на най-заслужилите български лесовъди през 2015 г. – Лесовъд на годината с двама подгласници, наградата за цялостен лесовъдски принос,както и тримата най-добри служители в България по контрол и опазване на горите за 2015 г.

Държавно горско стопанство – Стара Загора, което е сертифицирано с международен стандарт за устойчиво стопанисване, тази година става на 125 години. В оформен кът в парка ще бъде представена историята на стопанството. Там гражданите ще могат да получат безвъзмездно млади фиданки от горски дървесни и храстови видове. Мотото на седмицата тази година е Подобри гората. В Стара Загора 6 април ще бъде Ден на отворените врати за Регионалната дирекция по горите.

За пета поредна година, в продължение на желанието на кмета Живко Тодоров да бъде подновен зеления горски пояс на северозапад от града, през следващата седмица ще бъде даден старт и на две залесявания. В петък, 8 април, от 10,30 ч. ще започне залесяването на 10 дка терен в парка Борова гора, където ще бъдат засадени 600 фиданки черен бор и 400 фиданки кедър, осигурени от Регионалната дирекция по горите. То е продължение на започналото миналата година залесяване върху освободените от незаконното строителство площи в периферията на Аязмото. В кампанията ще се включи министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Ще участват 200 служители на общината, Държавното горско стопанство и РДГ, както и всички желаещи жители на Стара Загора. Ще бъдат залесени и около 200 дка в съседната местност Магарешка поляна, която беше обезлесена от пожарите през 2007 г.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |