Събития БТПП и Националният гаранционен фонд подписаха Споразумение за сътрудничество

БТПП и Националният гаранционен фонд подписаха Споразумение за сътрудничество

Четвъртък, 31 март 2016 г., 08:29
Размер на буквите
thumb main web IMG 6027 0001Българската търговско-промишлена палата (БТТП) и Националният гаранционен фонд (НГФ) сключиха Споразумение за сътрудничество. Меморандумът бе подписан от Цветан Симеонов, председател на БТПП, от една страна, и изпълнителният директор на фонда Самуил Шидеров, и Александър Георгиев, член на Съвета на директорите и прокурист на НГФ, от друга. Целта на споразумението е чрез добрите позиции на Палатата сред предприемачите в България да се популяризират възможностите на Гаранционния фонд в подкрепата на бизнес проекти при финансирането им от търговските банки. Документът предвижда също провеждане на широкообхватно проучване за нагласите на бизнеса към гаранциите като финансов инструмент, както и информационна кампания за продуктите, които Националният гаранционен фонд предлага.

Двете институции ще обединят усилията си и в проучване на възможностите за нови гаранционни схеми на фонда с цел постигане на по-добри параметри за предприятията-бенефициенти. 

В момента дъщерното дружество на Българска банка за развитие предлага гаранционна програма за собствен риск в партньорство с 10 търговски банки. Това са Алианц банк България, Банка ДСК, Банка Пиреос България, Българо-американска кредитна банка, Обединена Българска банка, Първа инвестиционна банка, Райфайзен банк, Сибанк, Ти Би Ай Банк и УниКредит Булбанк.
·Националният гаранционен фонд е учреден през август 2008 г. Основната цел на фонда е да подобри достъпa до финансиране на малките и средни фирми. Приоритет по гаранционните схеми, които фондът предлага, са инвестиционните кредити, отпускани за финансиране на проекти по оперативни програми, но от подкрепа ще се ползват и фирми, търсещи ново финансиране за оборотни или инвестиционни нужди.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |