Събития Честват 100-годишнината на Берое в Стара Загора

Честват 100-годишнината на Берое в Стара Загора

Четвъртък, 17 март 2016 г., 17:15
Размер на буквите
1Берое юбилейНа 17 май 2016 г. футболният отбор Берое излиза на стадиона под Аязмото в Стара Загора срещу сръбския Партизан (Белград). Срещата е приятелска и е част от програмата за отбелязване на предстоящия юбилей 100 години светът е Берое. Това ще бъде кулминацията на тържествата по този повод, затова двубоят ще бъде съпътстван със специална програма, награждаване с плакети на 100 заслужили футболисти и деятели, и още много изненади. Началото на честванията ще бъде поставено в края на април с откриването на фотоизложба за историята на клуба, която ще бъде експонирана на алеята в парк Пети октомври. Влиза за печат и юбилейната книга Берое – 100 години футбол, която представя с много фотографии и статистика цялата история на любимия отбор, на когото старозагорските фенове посвещават девиза Няма мое, няма твое, 100 години светът е Берое!. Луксозното издание с твърди корици, представя незабравими беройски мачове, много емоции и един специален поглед към историята на Берое.
Най-трудното беше да уредим мача с Партизан Белград, който ще остане в историята. Благодаря на сръбския тим, че се съгласиха. Смятам, че с тяхното участие ще направим един прекрасен празник – каза Илко Русев, председател на Съвета на директорите на ПФК Берое. В този двубой играчите на Берое за пръв път ще облекат специалната си юбилейна фланелка.Тя ще бъде представена на феновете в началото на май и ще бъде в продажба още преди двубоя с Партизан.
На 18 и 19 май в Стара Загора ще се проведе международен детски турнир по футбол за набор 2002 г. Форматът и всички участници ще бъдат обявени допълнително. През втората половина на месец май е предвидена среща между ветераните на Берое и руския Криля Советов. Общинският съветник Диян Димитров подчерта, че цялата 2016-та година в Стара Загора минава под знака на 100-годишнината на Берое. В рамките на честването е и Балканският фестивал Stara Zagora Mezi, който ще протече в рамките на 4 дни в началото на юни, с комбинация от концерти, турнири, изложби, атракциони и изложения на кулинари от различни балкански държави. Под мотото Берое – рекордьор на Балканите, посветен на рекордните 4 Балкански купи, спечелени от старозагорския клуб, фестът ще се проведе в новия парк в кв. Казански, където футболистите ще имат свое специално кътче.
По повод годишнината ще бъде пусната специална пощенска марка от Български пощи, както и юбилейна монета от БНБ. „Берое“ ще получи поздравления чрез специални видеоклипове от голям брой известни българи, които ще бъдат споделени чрез официалния сайт на клуба.
Работи се и по проект с Държавна опера Стара Загора, за поставянето на оперен спектакъл на стадион Берое. Това ще бъде първи подобен опит в България. Предвиден е един от най-хубавите спектакли Аида, който ще бъде представен с гости от Русе, екзотични животни и различни ефекти. Нашата институция е едва на 90 години, малко по-млада от футбола в града, но сме горди, че можем да бъдем част от тържеството. Ще се опитаме да направим нещо атрактивно. Искаме да включим и най-младите футболисти от школата, които в една от сцените да изиграят мач на малки вратички, с които да забавляват принцесата, съобщи директорът на операта Огнян Драганов.
Сред останалите съпътстващи събития е съвместният фотопроект на клуба и Община Стара Загора в социалните мрежи. Провокиран от снимка от 4000 м височина в небето над Канада, с гордо развят беройски шал, проектът ще носи името С Берое по света. Подробностите ще бъдат обявени със реалния старт на тази инициатива. Ще има и обновяване и обогатяване на музейната сбирка на клуба, като ПФК Берое призовава всички, които искат да предават експонати, свързани с историята на клуба.
Всеки, който има желание да помогне финансово за отбелязването на юбилея, може да го направи по два начина – да си закупи специален дарителски билет за домакинска среща на клуба от А група на цена 10 лв., или внесе сума по желание на сметка:

Societe Generale Експресбанк
титуляр по сметка: Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора ЕАД
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG24TTBB94001526995876

Набраните средства ще бъдат използвани единствено и само по повод вековния юбилей.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |