Събития 5% отстъпка при подадени данъчни декларации по интернет

5% отстъпка при подадени данъчни декларации по интернет

Вторник, 15 март 2016 г., 09:31
Размер на буквите
danachna deklКлиентите, които подадат годишната си данъчна декларация по интернет с е-подпис или ПИК до края на март, могат да спестят 5% от данъка за довнасяне, припомнят от Старозагорския офис на Националната агенция за приходите. Важно условие е лицата да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г. Всяка трета декларация за доходите в област Стара Загора е подадена по интернет. До днес в офиса на НАП в Стара Загора са приети 4446 декларации, като 1262 от тях са подадени с ПИК или електронен подпис.

Тази година, срокът за деклариране на доходите получени от физически лица изтича на 3 май 2016г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден). Най-бързо данъчните декларации могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офис на НАП по постоянен адрес на лицето.

Форматът на декларацията за доходите с баркод е най-лесният и бърз начин за попълването й, като се елиминира възможността за допускане на технически грешки. Необходимо е файлът със съдържанието на декларацията за доходите с баркод да се изтегли от сайта на НАП от интернет и да се попълни в режим „офлайн“ на компютъра на лицето. Декларацията с баркод изчислява автоматично дължимия данък, след попълване на информацията за получените от лицето доходи в съответните приложения към нея.
Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски, клиентите ни могат да получат на цената на градски разговор от цялата страна от информационния център на НАП: 0700 18 700 или на електронна поща Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |