Събития 143 фирми участват в пролетното изложение Бата Агро 2016

143 фирми участват в пролетното изложение Бата Агро 2016

Вторник, 08 март 2016 г., 18:13
Размер на буквите
Бата 1Земеделският министър Десислава Танева откри  днес в Стара Загора осмото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО 2016 – Пролет. В него участват 143 фирми, които представят най-новото в агротехниката на площ от над 25 хил. кв. метра на летището. Над 6600 земеделски производители са кандидатствали с проекти по Програмата за развитие на селските райони м.г., съобщи министър Танева. Те са били на стойност близо 4 млрд. лева. Приемът на документи т.г. ще бъде с нови условия, чиято цел е средствата по Програмата да достигнат до повече земеделци.
От днес екипи на Министерството на земеделието и храните, Българската агенция по безопасност на храните и Националната агенция за приходите извършват проверки в млекопреработвателните предприятия в страната. Ще се проверяват всички финансови документи, с които мандрите купуват суровини и продават продукция, както и внасянето на ДДС. Направени са редица промени в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., които ще дадат възможност на по-голям брой земеделски производители за достъп до нея. Целта на промените е да се подкрепят реалните и устойчиви фермери в страната, обяви още министър Танева.
БАТА АГРО пусна сериозни корени в Стара Загора. Пожелавам им да надграждат всичко, което са постигнали в следващите издания, каза Йордан Николов, зам.-кмет на Стара Загора. По думите му с годините изложението става все по-добро, което утвърждава града ни като привлекателна агродестинация. 

Бата 2

Никога не е преставал диалогът с браншовите организации.  Срещам се с всички. Специално формирахме Консултативни областни съвети по животновъдство, които заседават всеки месец, обясни министър Танева по повод протестите на животновъдите и искането им за решаване на проблемите в отрасъла. По думите й всичко зависи от решенията, които ще бъдат взети на предстоящото заседание на министрите на земеделието на 12 и 13 март. След него вече ще има, решения и мерки в национален мащаб. Министър Танева бе категорична, че финансови средства няма да бъдат разпределяни на държави, които увеличават производството на мляко, тъй като пазарът на млечни продукти намалява.
България не може да вземе национално решение за спиране вноса на палмово масло, защото е част от европейския пазар.Ако темата се повдигне на европейско ниво,тогава и ние можем да направим нещо, обясни Танева.

1Бата 3

На церемонията присъстваха областният управител Георги Ранов, зам.-кметът Красимира Чахова, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин и председателят на Управителния съвет на Бата Агро Тодор Николов. В рамките на изложението се провеждат няколко семинара и дискусии, посветени на едни от най-важните въпроси в сектора.

Изложението продължава до 12-ти март.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |