Събития Няма да увеличават таксите в Тракийския университет в Стара Загора

Няма да увеличават таксите в Тракийския университет в Стара Загора

Понеделник, 07 март 2016 г., 16:57
Размер на буквите
Въшин екипНе се предвижда увеличаване на таксите за обучение в Тракийския университет в Стара Загора за новата учебна година, информира днес ректорът проф. Иван Въшин. Той представи екипа си, който се състои от трима заместник-ректори, един помощник ректор и главен секретар. Ректорът обяви и програмата си, чието мото е: Модерен университет – мисия възможна. Кандидат-студентите в Тракийския университет в Стара Загора ще могат да подават по електорен път документите си, съобщи още проф. Въшин. На 9-ти март започва прием на документи за предварителните изпити, първият от които е на 26 март, а редовната сесия стартира на 6 юни.
За всички специалности, с изключение на Хуманна медицина ще важат и оценките от матурите. Откриваме нова учебна дисциплина – Педагогика на обучението поинформационни технологии, съобщи зам.-ректорът проф. Гюрга Михайлова. Тази година ще се приемат и чуждестранни студенти за обучине в първи курс по ветеринарна медицина. Общо 370 са чужденците, които се обучават на английски и български език в Тракийския университет. Те са от 27 държави, най-голям е броят на англичаните, но има и студенти от Сингапур и Малайзия.

От Университета са предложили приемът да бъде за 1711 души, от тях 190 за магистърски програми. Годишните такси за обучение остават същите- от 460 лв. за икономическите специалности до 950 лв. за хуманна медицина.

Ще кандидастваме и за акредитация за дистанционна форма на обучение. Най-голяма готовност има в Стопанския факултет, добави прф. Михайлова. Ще се работи и за увеличаване на часовете по чужд език в по-горните курсове.

Специалността ветеринарна медицина има европейска акредитация и интересът там е голям, каза още зам.-ректорът.  От Университета продължават работата по осигуряване на студентски практики и стажове. Над 2300 студенти са участвали в такива м.г.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |