Събития Започва благоустрояване на старозагорския квартал Три чучура - север

Започва благоустрояване на старозагорския квартал Три чучура - север

Сряда, 02 март 2016 г., 17:07
Размер на буквите
1Г. РайчевСлед реновирането на училище Георги Райчев, започва благоустрояване на старозагорския квартал Три чучура север. За нас образованието е най-важният приоритет, затова Община Стара Загора инвестира последователно в подобряването на образователната инфраструктура. На Стара Загора и България са необходими образовани хора, защото само така можем да привлечем потенциални инвеститори, на които е необходима квалифицирана работна ръка. Това каза днес кметът Живко Тодоров при откриването на изцяло реновираната сграда на Основно училище Георги Райчев в старозагорския квартал Три чучура север.
Той изрази увереност, че повечето хора от квартала ще върнат децата си отново към това училище, което има своето бъдеще. След обновяването на училището и детската градина в Три чучура север, изграждането на Център за настаняване от семеен тип там, предстои подобряване на инфраструктурата на квартала.
През тази и следващата година смятаме да инвестираме още средства, за да направим квартала по-хубаво място за живеене. Тази година ще направим водоснабдяването и канализацията, а следващата година ще асфалтираме улиците, ще оправим тротоарите и детските площадки, заяви Тодоров. Той увери, че Министерството на регионалното развитие е отпуснало 2 млн.лв. за целта.
В училище Георги Райчев се обучават 280 деца и ученици, въведено е ранно езиково обучение по английски език и информационни технологии. Училището е носител на редица общински и национални награди. С кратка програма днес малчуганите представиха пред гостите своите разностранни таланти. По-късно гостите разгледаха обновените класни стаи.
Строително-ремонтните дейности на стойност 930 хиляди лева са осигурени със съдействието на Община Стара Загора, чрез Националния Доверителен Еко Фонд. Сградата е изцяло санирана, сменена е дограмата, изградена е нова покривна конструкция, поставени са нови осветителни тела. Директорът Николай Широв благодари на кмета и институциите за подкрепата при осъществяването на проекта
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |