Събития Редовно годишно заседание Управителният съвет на БТПП

Редовно годишно заседание Управителният съвет на БТПП

Сряда, 02 март 2016 г., 08:14
Размер на буквите
thumb main IMG 5459web01Управителният съвет на Българската търговско-промишлена палата прие Отчета на Палатата за 2015  г. и утвърди Програмата за дейността на БТПП през 2016 година. Документите бяха приети на проведеното на, 1 март 2016 г. редовно годишно заседание на Управителния съвет на Палатата. В началото на заседанието си, членовете на Управителния съвет на БТПП почетоха с едноминутно мълчание паметта на Йордан Соколов, почетен член на БТПП и Пейчо Лалев, член на УС на Палатата и дългогодишен председател на Българо-израелската търговско-промишлена палата.

Във връзка с дейността на БТПП по облекчаване на условията за бизнес в страната, по време на заседанието бяха обсъдени трудностите, породени от действащите нормативни уредби.

Отчетено бе, че БТПП е постигнала заложените програмни цели и е реализирала заложените финансови планове с положителен резултат.

Сред приетите приоритети за дейността на Палатата за настоящата година са установяване на представителност на БТПП като работодателска организация; предлагане на он-лайн услуга „Оценка на допустимостта на МСП по Оперативните програми  2014-2020“ и  он-лайн консултации; дистанционно участие на МСП във всички провеждани обучения, чрез използване на съвременни технологични решения “Go to meeting”; предоставяне на услуги в подкрепа на управлението и развитието на иновации (оценка на иновационния капацитет на МСП чрез инструмента IMP3rove); кандидатстване по обществени поръчки и проекти по европейски програми и др.

Програмата на БТПП за 2016 година остава отворена като през годината тя ще бъде актуализирана в съответствие с икономическата ситуация в страната, както и допълвана с идеи и предложения на  партньори на Палатата, на фирми и браншови организации. 

В рамките на заседанието бяха официално връчени сертификати за дарения в кампанията на БТПП за възстановяване на къщата на първия председател на СТИК Иван Грозев в Карлово  на членове на УС на БТПП Димитър Коев, Иво Русев и Владимир Пенков.

Цялостната дейност на БТПП се осъществява без нито един лев държавни средства.

Отчет на БТПП за 2015 г. ; Програма за дейността на БТПП през 2016 г.

Повече информация – ТУК 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |