Събития Най-бързо се подават данъчни декларации по интернет

Най-бързо се подават данъчни декларации по интернет

Понеделник, 29 февруари 2016 г., 08:15
Размер на буквите
dan decl 2902Всяка трета декларация за доходите в област Стара Загора е подадена по интернет. Досега в офиса на НАП в Стара Загора са приети 2393 декларации, като 764 от тях са подадени с ПИК или електронен подпис. Най-бързо формулярите на данъчните декларации могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офис на НАП по постоянен адрес на лицето. Тази година, срокът за деклариране на доходите получени от физически лица изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден).
Ако подадете декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., можете да ползвате 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямате подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да сте внесли целия размер на данъка за довнасяне до 3 май 2016 г.
Попълването на декларацията за доходите с баркод е най-лесният и бърз начин за попълването й, като се пропускат възможностите за допускане на технически грешки от лицата. Необходимо е файлът със съдържанието на декларацията за доходите с баркод да се изтегли от сайта на НАП от интернет и да се попълни в режим „офлайн“ на компютъра на лицето. Форматът на декларацията с баркод изчислява автоматично дължимия данък, след попълване на информацията за получените от лицето доходи в съответните приложения към нея.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |