Събития Старозагорската опера участва в церемонията по връчването на годишните награди на България си ти

Старозагорската опера участва в церемонията по връчването на годишните награди на България си ти

Петък, 26 февруари 2016 г., 13:00
Размер на буквите
Stara Zagora State Opera OrkhestraНа 29 февруари Сдружение България си ти ще връчи своите годишни награди в памет на проф. д-р Тончо Жечев. Церемонията ще се проведе в София, на сцената на Народния театър Иван Вазов от 19:00 ч. За четвърта поредна година освен награждаването за изключителен принос в развитието на българската култура, наука и изкуство, сдружение България си ти ще почете и паметта на една от най-знаковите и влиятелни обществени фигури в съвременната ни история, големия български учен и интелектуалец професор доктор на филологическите науки Тончо Жечев. Наградите са за изключителен принос към българското общество ще бъдат връчени от миналогодишните лауреати.
В тържествената програма на официалната церемония по награждаването тази година ще участват солисти, оркестър и балет на Старозагорската опера. Диригент Красимир Къшев. Ще прозвучат увертюра към операта Крамен и Фарандола от Арлезианката на Бизе в изпълнение на оркестъра на Старозагорската опера. Гергана Русекова ще изпълни Хабанера, а Валери Турманов – куплети на Тореадора от операта Кармен на Бизе. Кремена Костова и Станко Танев ще танцуват на музикалния фон на популярното Адажио от Томазо Албинони.
Почетните статуетки, които ще получат наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови пластични творби и рисунки са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.
Изключително щастливи сме, че имаме възможността отново да връчим Годишните награди България си ти. Желанието ни е всяка година да отличаваме онези наши сънародници, които с неуморния си труд, богат опит и голямо сърце не спират да работят за по-добрия живот на обществото ни, сподели Димитър Куцаров, председател на Сдружение България си ти.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |