Събития Бизнес делегация, организирана от БТПП, заминава за Ташкент

Бизнес делегация, организирана от БТПП, заминава за Ташкент

Вторник, 23 февруари 2016 г., 17:31
Размер на буквите
thumb main Untitled1Бизнес делегация, организирана от БТПП, заминава за Ташкент във връзка с провеждането на четвъртата сесия на Междуправителствената българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество (25-26 февруари). Ръководител на българската държавна делегация е министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която е съпредседател на Смесената междуправителствена комисия. Организираната от БТПП бизнес делегация се води от главния секретар на Палатата Васил Тодоров. В нея са включени представители на 22 български фирми от секторите строителство и инженеринг, транспортно-строителна техника, туризъм, недвижими имоти, козметика, специална продукция и др.
На 25 февруари ще се проведе Българо-узбекски форум, който се очаква да бъде открит от председателя на Търговско-промишлената палата на Узбекистан Алишер Шайхов и министър Лиляна Павлова. Приветствия към участващите узбекски и български фирми ще отправят българският министър на икономиката Божидар Лукарски и главният секретар на БТПП Васил Тодоров. Икономиката на Узбекистан ще бъде представена от директора на Узинфоинвест Лазиз Кудратов. Форумът ще продължи с двустранни срещи на деловите среди.
Външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира със съществено нарастване на българския износ. Налице са по-големи възможности за внос от България на видове приоритетни за Узбекистан стоки и услуги, които не попадат под обхвата на съществуващите митнически рестрикции, свързани с търговската политика на протекционизъм на Узбекистан. Интересите на Узбекистан са насочени към привличане на български инвестиции в местната икономика, към селското стопанство – износ на узбекска необработена селскостопанска продукция и необработен памук, към износ на минерални торове и химически продукти; износ на обработени памучни влакна, тъкани, облекла и материали от памук.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |