Събития ЕЙ И ЕС Advancion® ускорява процесите на пазара за съхранение на енергия в Европа

ЕЙ И ЕС Advancion® ускорява процесите на пазара за съхранение на енергия в Европа

Сряда, 17 февруари 2016 г., 14:30
Размер на буквите
AES Netherlands AdvancionR Energy Storage Array Ribbon CuttingМасивът за съхранение на енергия Advancion на ЕЙ И ЕС Холандия беше открит на церемония по прерязване на лентата във Флисинген. Флисинген, Холандия, 16 февруари 2016 г. – Масивът за съхранение на енергия Advancion на ЕЙ И ЕС Холандия беше официално открит на официална церемония, на която присъстваха представители на Европейската комисия, на оператора на преносната мрежа TenneT и община Флисинген, представители на висшето ръководство на Корпорация ЕЙ И ЕС, както и на ключови доставчици и партньори. Откриването на масива, който се намира във Флисинген, е по технологията Advancion 4 – най-голямата и най-модерната платформа за съхранение на енергия, която оперира както в Европа, така и в световен мащаб.

Масивът ще даде възможност за по-високи нива на енергия от възобновяеми източници, както и за повишаване на надеждността на мрежата и намаляване на емисиите и разходите по предоставяне на бързо балансиращи услуги към електрическата мрежа.

Все по-голям брой от възобновяеми енергийни източници в Европа ще изискват революционни технологии за стабилизиране и балансиране на мрежата. Съхранението на енергия може да играе ключова роля за по-голямото използване на възобновяеми източници и развитието на интелигентни мрежи в Европа. Нововъзникващите пазарни модели, като този на ЕЙ И ЕС, ще бъдат ключови за мащабното развитие на съхранението на енергия в Европа,“ каза при прерязването на лентата г-жа Андреа Страчинеску, началник отдел „Нови енергийни технологии, иновации и чисти въглища в Европейската комисия.
Advancion 4, най-новата версия на Advancion, която беше представена през ноември 2015 г., е изцяло базирана на батерии алтернатива на традиционните върхови електроцентрали и ВЕИ проекти за съхранение, което осигурява надеждни, интелигентни и икономически конкурентни средства за модернизиране на енергийни системи. Advancion работи с най-добрите в класа сертифицирани доставчици, включително Samsung SDI, която осигури повече от 45 000 батерии за масива. Други доставчици и партньори по проекта са още инверторният доставчик Parker Hannifin и доставчикът за спомагателно енергийно оборудване DELTA Infra и неговите подизпълнители.
Горди сме, че нашата модерна технология на батерии, беше избрана да бъде част от масива Advancion, отбеляза Сюунг Парк, ръководител на бизнесите за енергоспестяващи решения в Samsung SDI. Очакваме с нетърпение да продължим участието си в платформата Advancion, тъй като тя се разширява в Европа и в световен мащаб., допълни той.
Нашите системи за преобразуване на енергия са високо мащабируеми и могат да бъдат персонализирани за редица приложения, което ги прави идеални за използване в архитектурата на ЕЙ И ЕС Advancion, каза Джим Холшер, генерален мениджър на Parker Hannifin Global Energy Grid Tie Division. Ние сме щастливи, да надградим нашата дългогодишна история на работа с ЕЙ И ЕС., допълни той.
Паркът Advancion предоставя 10 мегавата взаимосвързано съхранение на енергия, равняващо се на 20 мегавата гъвкав ресурс към мрежата. Масивът се конкурира седмично с традиционните генератори за осигуряване на балансиращи услуги в Холандия, Германия, Швейцария и Австрия чрез системата TenneT. Тази инвестиция на ЕЙ И ЕС се вписва перфектно във визията на TenneT, така че стабилността на мрежата да бъде по-малко зависима от големи конвенционални електроцентрали в бъдеще. Ако вятърната и слънчевата енергия продължат да се увеличават, батериите ще бъдат отлична алтернатива, която да поеме ролята на електроцентралите., сподели г-жа Джинеке Ван Дийк, старши мениджър Клиенти и пазари в TenneT.
За разширяването на възможностите на всепризнатата платформа за съхранение на енергия Advancion в Европа и в света, ЕЙ И ЕС наскоро обяви инициатива за партньорство с избрани водещи фирми, които ще предлагат Advancion директно на компании за комунални услуги и други енергийни участници. Advancion е безкрайно мащабируема, географски приложима и интелигентна, съвременна и на ниска цена за днешните предизвикателства на мрежата., заяви Стив Коруел, вицепрезидент на ЕЙ И ЕС Европа.
В допълнение на проекта в Холандия ЕЙ И ЕС наскоро завърши и масива Advancion в Килруут, Северна Ирландия, който също предоставя 10 мегавата взаимосвързано съхранение на енергия, равняващи се на 20 мегавата гъвкав ресурс. Към момента ЕЙ И ЕС Advancion управлява най-големия парк за съхранение на енергия в Европа. В световен мащаб ЕЙ И ЕС e интегрирал технологията на осем различни пазара, като решенията за съхранение на енергия представляват най-големия парк в света, със 116 мегавата и 3 милиона мегават часа на доставена услуга. ЕЙ И ЕС вече обяви изграждането или последен етап на развитие на допълнителни 268 мегавата за съхранение на енергия.

За решенията за съхранение на енергия на ЕЙ И ЕС

ЕЙ И ЕС е световен лидер в съхранението на енергия чрез батерии, което позволява на енергийните компании, енергийните пазари и предприемачите, разработващи възобновяеми енергийни източници да управляват проектите си през всички етапи – от идея до експлоатация, с пазарно доказано решение. Решенията за съхранение на енергия Advancion увеличават стойността на съществуващата енергийна инфраструктура, подобряват гъвкавостта и надеждността на енергийната система и осигуряват на клиентите пълна алтернатива на традиционните върхови електроцентрали. ЕЙ И ЕС въведе в експлоатация първия си модерен проект за съхранение на електроенергия чрез батерии през 2008 година и днес оперира най-големия парк от активи за съхранение на енергия чрез батерии в света. Компанията работи с партньори от енергийния сектор и други клиенти, за да наложи предимствата на съвременните системи за съхранение по целия свят. За повече информация, моля, вижте www.aesenergystorage.com или @aes_es в Twitter.

За ЕЙ И ЕС

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 18 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 18 500 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2014 година са на стойност 17 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 39 милиарда долара. За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter тук: @TheAESCorp.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |