Събития Отново 300-метров трибагреник повежда шествието в Стара Загора на 3 март

Отново 300-метров трибагреник повежда шествието в Стара Загора на 3 март

Понеделник, 15 февруари 2016 г., 15:23
Размер на буквите
11шествие знамеПаметно шествие с 300-метровия национален трибагреник под наслов За свободата... Да развеем българското знаме! ще тръгне на 3-ти март от площада пред Община Стара Загора, за да завърши с тържествен ритуал пред Мемориалния комплекс Бранителите на Стара Загора. В инициативата на Община Стара Загора, която бе реализирана за първи път през 2015 г., ще могат да се включат всички желаещи старозагорци и гости на града. Освен военнослужещите от Втора механизирана бригада, те ще могат да участват в тържествения поход на знамето към старозагорската Шипка, както в града наричат вече мемориалния комплекс. Родопският ансамбъл на Петър Янев ще допринесе за още по-тържествената атмосфера край Самарското знаме, чрез специално озвучаване, поставено на хълма Чадър могила.
Целта на това, което искаме да направим за втори път, е същата - Стара Загора да е център на българщината – като символ, като идея, като обич! Да събудим, да пораздрусаме малко заспалите национални чувства. Поне за един ден да се почувстваме горди от това, че сме българи!, съобщи на пресконференция днес Ивелин Керанов, главен сценарист на програмата за общоградския празник, който започва в 9.00 ч. с Божествена Света литургия в храма Св. Николай чудотворец. В 10.15ч. членовете на общинското и административно ръководство на общината ще поднесат венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора. Тържественият ритуал за издигане на националния флаг на Република България е от 10,30 ч. на площада пред общината, а шествието по централния булевард се очаква да тръгне около 11.00 часа.
Тази година към честването на Трети март в Стара Загора има подчертан интерес от държавници и министри. Очакваме за празника и повечето старозагорци да останат в града – каза зам.-кметът Иванка Сотирова. Някои от селата в общината, като Преславен и Хрищени, вече също са подели инициативата и шият големи знамена, допълни тя.
Друг нов момент в програмата за тържественото отбелязване на празника тази година е спускането на български трикольори на фасадите на общинската и областната администрация. През следващата седмица ще започне поставянето и на 20-метрови пилони, на които ще се веят знамена на четирите входа на града, каза още зам.-кметът.

Вечерта от 19.00 часа на площада пред общината ще се проведе тържествена заря-проверка с празнични илюминации. Веднага след това на същото място ще започне концерт с патриотични песни на група Епизод.

За желаещите да се изкачат в празничния ден до Мемориалния комплекс Бранителите на Стара Загора трудноподвижни граждани в 11.00 часа от подлеза пред Регионална библиотека Захарий Княжески, на бул. Руски, ще тръгнат два съчленени автобуса и училищни микробуси на общината. След края на церемонията, те ще върнат гражданите обратно в центъра на града.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |