Събития Стандард профил получи награда Инвеститор на годината за човешки капитал

Стандард профил получи награда Инвеститор на годината за човешки капитал

Понеделник, 15 февруари 2016 г., 11:24
Размер на буквите

1Наград стандард профил 2Старозагорското предприятие Стандард профил спечели наградата за инвестиции в човешки капитал за 2015 година. Номинацията е направена от Търговско-промишлена палата Стара Загора. Стандард Профил България е световноизвестен производител на уплътнителни системи в автомобилната индустрия. Фирмата е създадена през 2005 г. в Стара Загора,като първата чуждестранна инвестиция . Компанията произвежда уплътнителни системи за автомобилната индустрия в Европа, Африка, Азия, Северна и Южна Америка. Основни клиенти на дружеството са автомобилните гиганти: ФОЛКСВАГЕН, ФИАТ, РЕНО, ДЖЕНЕРАЛ МОТОРС, ДАЙМЛЕР.

 

Фирмата е сертифицирана по международно признати стандарти: ISO 14001:2004, ISO/TS 16949, ISO OHSAS 18001:2007. През 2015 г. компанията инвестира в строежа и оборудването на нов завод с площ 5200 кв.м, на стойност 20.5 млн. лева
В новия завод бяха разкрити над 260 работни места. Във връзка набирането на персонал Компанията беше номинирана от Министерство на труда и социалната политика и получи приз –в категория Работодател наел най-много безработни лица за устойчива заетост за 2015 г. - трето място.
За десети юбилеен път Българската агенция за инвестиции (БАИ)  връчи наградите Инвеститор на годината и отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Тържествената церемония се проведе на 10 февруари 2016 г. в зала Роял на София Хотел Балкан. На церемонията присъстваха вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев, министрите Божидар Лукарски, Николина Ангелкова, Ивелина Василева, Лиляна Павлова, зам.министрите Любен Петров и Даниела Везиева, много представители на бизнес елита и лидери в обществено политическия живот.

1награда Стандард профил 1

1награда Стандард профил

f5368392

f5491400

Сред гостите бяха извънредните и пълномощни посланици на Германия, Япония, Казахстан, Турция, Румъния, Азербайджан, Алжир, Белгия, Словакия, Република Южна Корея, много търговски представители, председатели на двустранни търговско-индустриални камари, депутати от различни парламентарни групи, журналисти. 
Радвам се да ви видя тук заедно, като отговорни институции и хора причастни към инвестиционния процес.  Работихме неуморно през 2015 г., за да постигнем 20% растеж в сферата на  инвестициите. На база нашата съвместна работа с отговорните институции подменихме понятието това не става със става и инвеститорите могат да намерят своята подходяща инвестиционна среда тук в България. Зададохме темпото високо през 2015, надявам се да продължим, каза изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев при откриването на церемонията.
В срока за номинации  са получени  над 70 кандидатури от компании във всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини.  След дискусии и оценка по обективна методика до финала на конкурса достигнаха 17 компании, реализирали инвестиционни проекти през 2015 година.
За Инвестиция в човешки капитал статуетката Златен бик бе връчена на Стандард профил България ЕАД. Предприятието е световноизвестен производител на уплътнителни системи в автомобилната индустрия в Европа, Африка, Азия, Северна и Южна Америка. Основни клиенти на дружеството са автомобилните гиганти: ФОЛКСВАГЕН, ФИАТ, РЕНО, ДЖЕНЕРАЛ МОТОРС, ДАЙМЛЕР.

img 3759

img 3761

Фирмата е сертифицирана по международно признати стандарти: ISO 14001:2004, ISO/TS 16949, ISO OHSAS 18001:2007. През 2015 г. компанията инвестира в строежа и оборудването на нов завод с площ 5200 кв.м, на стойност 20.5 млн. лева

В новия завод бяха разкрити над 260 работни места. Заради набирането на персонал Компанията беше номинирана от Министерство на труда и социалната политика и получи приз в категория Работодател наел най-много безработни лица за устойчива заетост за 2015 г. - трето място.
Наградата на изпълнителния директор Петьо Ангелов, връчи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Смятам, че природата е една от най-важните предпоставки за устойчивото развитие на икономиката.България има своите дадености. Хората са капитала на една държава, която е избрала модерния модел на устойчиво развитие. Това е инвестицията с най-висока възвращаемост, защото само инвестирайки в човешкия ни капитал, ние ще постигнем благосъстояние и повишаване на стандарта на нашите граждани, каза министър Василева.
Голямата награда за Инвеститор на годината получи Минно-обогатителен комплекс Асарел-Медет АД - Асарел Панагюрище Здраве за изграждане на модерен медицински многопрофилен комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение в Панагюрище
За Инвестиция на зелено отличието бе присъдено на на дружеството Удуърд България ЕООД, което е от 2011 г. в България. Общият размер на инвестициятае 9 135 000 лв., разкрити са 133 работни места за първите 3 години. Клиенти на дружеството, което произвежда електромеханични компоненти и възли за авиацията, са водещите производители на самолети и авиационно оборудване - BOEING, AIRBUS, GENERAL ELECTRIC.
Наградата за Инвестиция в разширяване на бизнес отиде при Костал България ЕООД. Компанията е установена от 21.03.2011 г. на българския пазар. До края на 2015 г. е инвестирала 37 млн. лв. и разклира над 1000 работни места. Произвежда модули за управление и други модули, които продава на фирми като: Форд, VW (Ауди, Шкода, Порше, Бентли), ФИАТ, Даймлер, Рено).
Призът за Инвестиция в иновативен бизнес грабна Уолтопия ООД, световен лидер в производството на изкуствени стени за катерене, като към днешна дата компанията е изградила над 270 000 кв.м стени за катерене. Тя е на пазара от 18 години, общият размер на инвестициите е 16.4 млн. лв., а броят на работните места 490.

Община Костинброд пък бе наградена като Община в България с най-много инвестиции.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |