Събития Възможностите за насърчаване на предприемачеството обсъдиха в Стара Загора

Възможностите за насърчаване на предприемачеството обсъдиха в Стара Загора

Петък, 12 февруари 2016 г., 16:43
Размер на буквите
20160212 101310Новите практики на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИА НМСП) и подобряване на комуникацията между държавата и бизнеса, както и прилагане на активни мерки за насърчаване на предприемачеството, обсъдиха днес участниците в конференция на тема Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г. В нея се включиха широк кръг представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи и др. от Старозагорска област. Присъстваха и Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, Иван Сотев, регионален представител на Агенцията, представители на бизнеса от Старозагорска, Хасковска и Кърджалийска области.

Пред участниците бяха представени дейностите на ИА НМСП, новите мерки в подкрепа намирането навъншни пазари и партньори за българския бизнес.

Предприемачите се запознаха и с възможностите за достъп до финансови инструменти в подкрепа на малкия и среден бизнес. Бяха разяснени уславията за кандидастване с проекти по Националния иновационен фонд.

Бе презентирана и новата програма на Агенцията и Майкрософт България - Модерният бизнес, която е насочена към инвестиране в по-добрата конкурентоспособност, гъвкавост и ефективно управление на бизнеса за малките и средни предприятия (МСП), както и безплатно внедряване на Office365. Бяха разяснени възможностите за финансиране и подкрепа на стартиращия бизнес.

20160212 111309

Участниците се запознаха с услугите за бизнес коопериране, управление на иновации и достъп до европейско финансиране по програма Хоризонт 2020 на Enterprise Europe Network (EEN) - европейската мрежа в подкрепа на бизнеса, представени от Красимира Соколова, зам.- председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. 
Надявам се, че всички заедно можем да си подадем ръка и да подкрепим малкия и средния бизнес, който е гръбнакът на всяка съвременна икономика, че ще направим необходимото, за да бъдем негови партньори. Вярвам, че вашата инициатива ще спомогне да направим област Стара Загора още по-проспериращ икономически регион, каза областният управител инж. Георги Ранов. 
Още през миналата година, по инициатива на евродепутат Ева Паунова, направихме един контракт с Мариета Захариева, изпълнителен директор на Агенцията, за да може Стара Загора да бъде на една от челните позиции при създаването на благоприятни условия за предприемачите. Община Стара Загора  подкрепя и насърчава подобни инициативи, за да се развива региона, подчерта в приветствието си към участниците в конференцията зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

20160212 100859

Свое видео послание изпрати и Ева Паунова. Тя представи добрите европейски практики за подпомагане на младите предприемачи в различните сфери и съответните европейски програми, които ги насърчават.  

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |