Събития За 12-та поредна година Община Стара Загора ще участва в Международното туристическо изложение Ваканция и СПА Експо

За 12-та поредна година Община Стара Загора ще участва в Международното туристическо изложение Ваканция и СПА Експо

Четвъртък, 11 февруари 2016 г., 08:47
Размер на буквите
рози КазанлъкЗа 12-та поредна година Община Стара Загора ще участва в Международното туристическо изложение Ваканция и СПА Експо. В дните от 11 до 13 февруари, на изложбена площ от 36 кв.м. в Интер Експо център – София, ще бъдат представени възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага. Посетителите ще научат къде се намира най-добре запазеното жилище в Европа от периода на ранния неолит (VI хил.пр.Хр.) и какъв е бил животът на хората преди 8000 години; защо Августа Траяна, основана през II в. е наричана Преблестящият град на траянците…, и как форумът на античния град отново е сцена на спектакли и събития. С фотоизложба ще бъдат показани най-интересните места за посещение в Стара Загора.
Информация и материали за обекти от културно-историческото наследство, музеи, културни и спортни събития, възможности за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани, активен отдих сред природата на Сърнена гора, настанителна и конферентна база, атракции, развлечения, места за хранене ще бъдат предоставени на всички, които биха искали да включат Стара Загора в своите туристически маршрути.
На информационния щанд на Стара Загора ще могат да се видят филми, представящи хилядолетното наследство и неповторимата атмосфера на града на липите. В оформения кът Антична мода ще има възможност за снимки с облекла от Античността. Прабългарската школа за оцеляване Бага-тур ще представи новия демонстрационен комплекс Аул Бага-Тур, разположен на територията на парк Аязмото. Със специална програма ще бъде представен Кукления театър, а Оперният театър ще запознае посетителите с постановките си за 2016 год.
Ваканция и СПА Експо е важен международен форум в областта на туризма в България. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, национални туристически организации, асоциации и сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

С възстановка на древен тракийски ритуал ще впечатли Казанлък участници и гости на започващата днес туристическа борса Ваканция СПА Експо, съобщиха от Общината.

За поредна година тя е един от основните  участници в международното туристическо изложение.

През 2014 г. община Казанлък спечели специалното отличие на  изложението – грамота за успешно развиваща се дестинация за фестивален туризъм. А през 2015 впечатли всички участници в събитието с атрактивното представяне на оригинална установка за варене на розово масло – гюлпана.

Тази година пък актьори от Общински драматичен театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък ще представят възстановка на древен тракийски ритуал. Пред очите на всички по магичен начин ще оживее издигането на вожда във власт, а жрица му предава символите на властта. Вождът извършва жертвоприношение на вода, мляко и вино, а тържествен танц на жриците предшества жертвоприношението на хляба.

Танцьори от Фолклорен ансамбъл „Арсенал“ ще покажат традиционни за Розовата долина танци, а красивата Царица Роза 2015 – Цветелина Иванова ще посреща посетителите.

На щанда ще  ухае на рози от козметичните и парфюмерийните продукти, произвеждани в Долината на розите, които по качество, свойства и действие отговарят на най-новите световни стандарти и новости в козметичната индустрия.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |