Събития Допълнителна информация за Бразилско-българския бизнес форум в гр. Бразилия

Допълнителна информация за Бразилско-българския бизнес форум в гр. Бразилия

Сряда, 03 февруари 2016 г., 17:20
Размер на буквите
thumb main X9O1031web0001На 2 февруари 2016 г. в столицата на Бразилия се проведе бразилско-български бизнес форум. Събитието бе организирано съвместно с Националната камара на индустрията на Бразилия и Българската търговско-промишлена палата, по повод посещението на президента Росен Плевнелиев във Федеративна Република Бразилия. То се осъществява по официална покана на президента Дилма Русеф и е в отговор на нейната визита в България през 2011 г. Във форума участваха повече от 60 представители на бизнеса от двете страни. Г-н Робсон Брага де Андраде, президент на Националната камара на индустрията посрещна президента Росен Плевнелиев и откри форума. Изказване направи министъра на икономиката Божидар Лукарски. Той заяви, че  интересът на България към Бразилия е безспорен – възобновена е службата ни по търговско-икономически връзки в Сао Пауло, а през тази година се очаква провеждането на смесена комисия.
Президентът Плевнелиев изтъкна пред участниците във форума, че Бразилия е приоритетен търговско-икономически партньор на България в МЕРКОСУР. Г-н Плевнелиев заяви готовността на държавните институции за подкрепа на бизнеса и развитие на двустранните отношения. Той представи кратко всички сектори в българската делегация.
Председателят на БТПП Цветан Симеонов направи представяне на българската икономика, като подчерта, че България има добри позиции в секторите селско стопанство, козметика и автомобилостроене. Той акцентира върху макроикономическите показатели и предимства на българската икономика, както и мястото на страната в основните международни класации.Презентацията: http://www.bcci.bg/resources/files/2016_Bulgaria_Economic_overrview_-_BRAZIL-EN.pdf

Снимки: http://www.bcci.bg/news/10074

В рамките на последващите бизнес срещи бяха обсъдени бъдещи договорености в областите информационни и комуникационни технологии (в състава на делегацията има българска фирма, чиито бразилски потребители наброяват 1 млн.), фармация, машиностроене, хранително – вкусова промишленост и др.

Изразен бе интерес от бразилска страна за установяване на контакти с български производители на боровинки и на суровини за козметиката.

Още информация за срещите в гр. Бразилия: http://www.bcci.bg/news/10052

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |