Събития Среща на председателя на БТПП с ръководителя на търговската служба към посолството на САЩ

Среща на председателя на БТПП с ръководителя на търговската служба към посолството на САЩ

Четвъртък, 28 януари 2016 г., 08:38
Размер на буквите
thumb main IMG 3977web01Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна с ръководителя на търговската служба към посолството на САЩ в София Мария Галиндо. Срещата се състоя на 26 януари в Американското посолство, като в нея участва и Станислава Димитрова, съветник. Председателят на Палатата запозна търговския съветник с основните дейности на БТПП и съвместните инициативи с други сродни организации и по-специално с AmCham. Той представи набора от услуги на Палатата за чуждестранни фирми, изданията й, насочени към инвеститорите и представи регистъра на Палатата и издаваните документи, съобразно най-високите стандарти в международната търговия на МТК, GS1 и др. Цветан Симеонов изтъкна постиженията на Арбитражния съд при БТПП, който предоставя възможност на фирмите да ползват осезателни предимства като бързина, ниски разходи, компетентни съдии и всичко това - в светлината на проблемите, които се констатират в другата алтернатива за решаване на спорове – държавното правосъдие в България. По повод на сериозните критики, отправени към България, председателят на Палатата запозна г-жа Галиндо с последователните дългосрочни усилия за една по-добра съдебна система. Като конкретен пример от последните дни, Цветан Симеонов посочи подкрепата, която Палатата изрази по отношение на Декларацията на смесените палати в България.
По време на разговора бяха обсъдени и актуални въпроси на българската икономическа среда - темата за т.нар. данък „уикенд“, която уредба страда от редица несъвършенства, основните от които са липсата на ограничение върху имуществата, подлежащи на деклариране заради смесеното им използване, и необходимостта от поставяне  на долна граница. Има опасност недостатъчно ясно формулираната методология да бъде прилагана от данъчните власти и за минали периоди (години назад), което ще бъде сериозна предпоставка за корупционен натиск към фирмите. Неприемливи са и сроковете, в които трябва да се извърши декларирането (до 14.02.2016 г.), за което би следвало да се предвиди по-продължителен и разумен срок (например до края на април).

На срещата бе постигната договореност да продължат съвместните  обединени усилия за по-добра и по-атрактивна инвестиционна среда в България.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |