Събития ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА – отново в Старозагорската опера

ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА – отново в Старозагорската опера

Четвъртък, 21 януари 2016 г., 17:05
Размер на буквите

лешн.1Съвременен танцов спектакъл, копродукция на Балет Арабеск и Балета на Държавна опера-Стара Загора. Балет Арабеск и Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще представят за последен път през този сезон - на 23 януари от 14.00 часа на сцената на Операта своя версия на популярния балет Лешникотрошачката по музика на П. И. Чайковски. Спектаклите през месец декември бяха два в един ден и за вечерния нямаше билети и много хора не успяха да го гледат. А беше светло вълнение за малки и големи. Балетът на Старозагорската опера е с красив и ефирен номер на палци, който завършва с общ танц на сцената заедно с малките снежинки-балеринки от ДЮСОБ Маргаритки. Понеже вярваме, че Коледа е топлината,добротата и красота по всяко време на годината. Понеже знаем, че Изкуството прави така, че винаги в душата да идва Коледа – когато то от сцената пленява сърцата ни. Понеже все още е зима и е красиво да се разказва чудната приказка на Хофман с музиката на Чайковски – заповядайте на Лешникотрошачката в събота в Операта!

Хореографът Боряна Сечанова избира да направи интересен съвременен спектакъл, без да променя сюжета на творбата. Приказната картина е оформена от красивите - сценография на художника Борис Стойнов и костюми - на Цветанка Петкова-Стойнова. В главните роли ще се представят солистите на Балет Арабеск - Марина Попова ще бъде Мари, Фриц - Филип Миланов, Дроселмаер – Асен Наков, Лешникотрошачка – Васил Дипчиков, Принцеса Мишонка – Мариана Крънчева, Мама Щалбаум, Снежна кралица – Петя. Колева, Татко Щалбаум – Стефан Вучов. Участват още Мария Касабова, Стефка Табакова, Ервин Есен, Светлозар Тинев, Андрея Андонова, Цвета Захова, Валери Миленков, Виктория Петрова, Чан Тхе Чунг /Балет Арабеск/, Ромина Славова, Яна Кафалиева, Ивелина Димитрова, Кремена Костова, Юлияна Василева, Анелия Димитрова, Цветелина Тенева, Лора Георгиева, Пенка Димитрова, Петя Вънева / балет ДО-Стара Загора/ и др.

Балетът “Лешникотрошачката” по музика на Чайковски е една от най-гледаните и любими балетни постановки по света. Очакваме ви!

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |