Събития Изложба на италианския художник Орландо Роза

Изложба на италианския художник Орландо Роза

Четвъртък, 21 януари 2016 г., 08:22
Размер на буквите
thumb main 11Изложба живопис на италианския художник Орландо Роза се открива в БТПП на 21 януари 2016 г. от 17 часа. Експозицията в партерното фоайе на Палатата ще продължи до 19 февруари 2016 година. Орландо Роза е художник - сюрреалист,  който е и музикант, завършил консерваторията Джоакино Росини в Пезаро. Майстор Петър Дзадзета го нарича Майстор на метафизичната и сюрреалистична  живопис.  Орландо  Роза  изразява своят светоглед, изобразявайки онова, което отива отвъд физическия облик на реалността. Вдъхновен най-вече от сюрреализма, Роза рисува това, което вижда и чува наоколо си, както и вътре в себе си, по-специално в дълбоката дихотомия, типична за  метафизичната неравнопоставеност  на ума и сърцето. Неговите картини, върху дърво и върху платно,  са интроспективни пътувания към истината. Животът на художника Орландо Роза започва в Милано на 1 юли 1939 г.
Ранното му детство минава под знака на войната, включително под страха от бомбардировки и безпощадността на нацистко-фашистките репресии в Милано. На 14  години Орландо се намира в Рим. Рисува картини на площад Навона, които  продава на туристите, и  там бива забелязан и въведен в римските салони на  благородниците - хората, които стимулират креативността му и неговата чувствителност, желанието му да  изследва, да научава нови неща, да изпита нови емоции. Това е средата, в която се развива въображението, амбицията му и където се ражда  неговата втора голяма страст: музиката.

Сравнително неотдавна Орландо Роза създава в София дружеството Рейнова (REINOVA), компания в областта на  изкуството и живописта в сътрудничество с художествени галерии и български  художници.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |