Събития Селски кметове обсъждаха действия при снеговалеж в Старозагорско

Селски кметове обсъждаха действия при снеговалеж в Старозагорско

Четвъртък, 14 януари 2016 г., 08:07
Размер на буквите
селски кметовеКоординирането на съвместните действия във връзка с очаквания през почивните дни снеговалеж обсъдиха на среща, организирана от секретаря на община Стара Загора Делян Иванов. В нея участваха представители на общинската администрация, административните бюра, кметовете и кметските наместници на населените места в общината. Те обсъдиха съвместните си действия с представители на снегопочистващите фирми, които също участваха в срещата, при евентуално усложняване на обстановката в региона.  Селските кметове поискаха по-голямо внимание към определени участъци на пътищата в техните села, около спирките на автобусите и пешеходните пътеки, които също следва да се почистват паралелно с пътните платна. Някои от тях изказаха задоволство от предприети действия в помощ на населението, по време на последния снеговалеж. През зимния сезон 2015/2016 г., дейностите за зимно поддържане на четвъртокласната пътна мрежа се изпълняват от Пи Ес Ай с 26 специализирани машини, а зимната поддръжка на уличната мрежа в областния град се извършва от Зауба АД с 12 специализирани машини.Улиците в малките населени места се почистват от наличната техника в съответното населено място. Ако в населеното място няма подходящи специализирани машини, е предвидено машини на Пи Ес Ай да извършват отстраняване на снега до автобусните спирки.
Директорът на Областния съвет на Българския червен кръст в Стара Загора Стефка Абаджиева запозна кметовете и кметските наместници с хранителната програма на БЧК в помощ на уязвими групи граждани. В 49 села на старозагорска община 488 жители ще получат общо 6 636 кг храни, в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ).
Създадена е организация за раздаването, което ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти - 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |