Събития Започна данъчната кампания за 2016

Започна данъчната кампания за 2016

Понеделник, 04 януари 2016 г., 16:25
Размер на буквите
danachna deklНовите формуляри на годишните декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци са публикувани на сайта на НАП – www.nap.bg. Осем физически лица от област Стара Загора са в режим на попълване на годишните си декларации в интернет портала на НАП. Тази година, срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес на лицето.  Ако подадете декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., можете да ползвате 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация.
Допълнително условие е и да нямате подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да сте внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

В периода 04.01.2016 г. - 06.01.2016 г. информационната система за обслужване на клиентите в офисите на НАП, няма да работи. Всички подавани декларации, искания и заявления от клиентите на НАП ще бъдат приемани. Издаването на документи от страна на НАП ще бъде възобновено от 07.01.2016 г. Възможно е да има забавяне в получаването на резултатите от обработката на подаваните по електронен път декларации и документи от клиентите на НАП.

Към момента от електронният портал на НАП са достъпни услугите, свързани с подаването на декларации и документи от задължените лица.

Благодарим за разбирането и се извиняваме се за причиненото неудобство.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |