Събития Две козлета се родиха в зоокъта на Старозагорските бани

Две козлета се родиха в зоокъта на Старозагорските бани

Понеделник, 28 декември 2015 г., 11:30
Размер на буквите
20151227 112518 1Две козлета, мъжко и женско, се родиха в зоокъта на Старозагорските минерални бани по Коледните празници, съобщиха от Граждански клуб ЛИПА. Двете бременни женски камерунски козички, оцелели след вандалското клане на мъжките им половинки на 5 декември т. г., родиха наследници. Едното козле е черно, другото шарено. Малките са в затворено помещение, на топло, а обектът се наблюдава постоянно. Това е добрата новина за Коледа.  Символично е раждането на нов живот,  след ужасяващата съдба на мъжките козички, коментира от Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА.  Той информира още, че се работи за довеждането на нови  козички и зайци в зоокъта.  От Земеделския инстиут в Стара Загора са обещали двойка козички, а зайци ще дойдат напролет. Много хора предлагат да помогнат за възстановяване броя на животинките, които радват млади и стари дошли на разходка
край езерото в курорта.

Очаква се от Земеделския инстиут в Стара Загора да дарят нова двойка камерунски козички, а нови зайчета ще има напролет. Много хора предлагат помощ за възстановяване броя на животинките, които радват млади и стари дошли на разходка край езерото в курорта.

В нощта срещу пети декември т.г., неизвестни вандали убиха и отнесоха двете мъжки козички и пет зайци. Те проникнали в помещението след като срязали телената ограда и разбили катинара.
Зоокътът на Старозагорските минерални бани бе създаден преди година и половина от старозагорския клуб ЛИПА . Животните в него са дарение от граждани и организации. 
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |