Събития Казанлък и Толиати ще си сътрудничат в автомобилостроенето

Казанлък и Толиати ще си сътрудничат в автомобилостроенето

Понеделник, 28 декември 2015 г., 08:19
Размер на буквите
toliati2812Ще бъде подписан документ за икономическо сътрудничество в сектор автомобилостроене и машиностроене между Казанлък и побратимения му град Толиати. Това съобщи Стефан Дамянов, кмет на Община Казанлък мандат 2003-2011 г., който бе част от делегацията посетила руския град. Дамянов обясни още, че се търсят възможности да бъдат произвеждани части за автомобилния завод АвтоВАЗ, както и да се открие дилърски център на завода в Казанлък.  Най-близката и добра възможност е да си сътрудничим в автомобилостроенето. Защото ние можем да реализираме техни леки автомобили, а от друга страна ние бихме могли в сектора на машиностроене да бъдем партньори за производството на редица детайли за АвтоВАЗ, поясни Дамянов. Владимир Чучумишев, общински съветник от групата на Експерти за Казанлък, пък коментира, че има възможности за реализиране на руски продукти и стоки на нашия пазар, взависимост от интереса към тях на местно ниво.
Ние заявихме, че има силно изразен интерес към руски стоки и ще очакваме до края на март списък със стоки, които те биха могли да ни доставят, обясни Чучумишев. По думите му ръководството на Толиати оценя като много добро регионалното сътрудничество между двата града, както и развитието му в бъдеще.
Ръководителят на делегацията Даниела Коева, зам.-кмет на Община Казанлък, коментира възможностите за сътрудничество между двата града в сферата на културата, туризма и спорта. На срещите, които направихме с ръководството на град Толиати очертахме възможности, които бихме могли да развием. В Толиати се провежда така наречената национална Спартакиада за индивидуални спортове и ние ще работим за възможността в нея да вземат участие и хора от нашия град. Другото направление е различни групи от Казанлък да вземат участие в културни мероприятия, които се провеждат в град Толиати. Имаме желание да разширим връзката Казанлък-Толиати, като устанивм контакти и с други побратимени на Толиати градове, обясни Коева.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |