Събития Оставата намаленията в градския транспорт за учащи, пенсионери и хора с увреждания

Оставата намаленията в градския транспорт за учащи, пенсионери и хора с увреждания

Петък, 18 декември 2015 г., 08:44
Размер на буквите
сесия 17 1На последното си заседание за тази година старозагорските общински съветници запазиха преференциалните цени за пътуване с тролейбуси и автобуси на ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания в града и по-малките населени места от общината. Критериите трябваше да бъдат гласувани отново, поради поетапното поемане изпълнението на всички градски автобусни линии от общинското дружество Тролейбусни и автобусни превози ЕООД. Пенсионерите над 65 години, с постоянна адресна регистрация в Стара Загора, с размер на пенсията до 300 лв., ще продължат да ползват билет за пътуване със 70 % намаление от редовната му стойност за вътрешноградските линии. Хората с увреждания, с намалена работоспособност над 71% и размер на пенсията до 300 лв., ще ползват 50% намаление. Наполовина от цената на редовния билет ще заплащат и учащите в града.
Условията за пътуването с намаление, които засягат хората живеещи в по-малките населени места от общината също се запазват. Пенсионерите над 65 години, с постоянен адрес в старозагорските села, с пенсия до 300 лв., ползват билет за пътуване с 65 % намаление от стойността на редовната му цена за съответното населено място до Стара Загора и обратно. Същият процент намаление важи и за учащи.
Имащите право на намаления трябва да закупят годишна карта издадена от Тролейбусни и автобусни превози, както и да представят съответните документи за използване на преференциалните цени. 

Старейшините избраха Тихомир Томов да изпълнява длъжността контрольор на общинското дружество за тролейбусен и автобусен транспорт.

На сесията бе прието още таксиметровите автомобил в община Стара Загора да бъдат 560, а цената за километър пробег 0.70 - 0.90 лв. за дневна и нощна тарифа.

Общинският съвет даде своето съгласие община Стара Загора да кандидатства по Програма Красива България с проект за основен ремонт и благоустрояване на детска ясла №8 Кокиче. Общата му стойност е 300 000 лв., от които необходимото съфинансиране от Общината е 200 010 лв.. Освен, че ще бъде обновена материалната база, подобрени условията за престой и работа в детската ясла, ще бъде създадена и трудова заетост за безработни лица.
Общо по 66 предложения взеха решения местните старейшини. Бяха определени съветниците, които да вземат участие в Наблюдателна комисия към ОбС, както и в Комисията по безопасност на движението. Избран бе и съставът на общинските съветници, които да бъдат членове в Комисия по картотекиране. Старейшните избраха и своите представители в Местната комисия по Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовени влогове.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |