Събития Създават край Пекин китайска долина на розите

Създават край Пекин китайска долина на розите

Сряда, 20 януари 2010 г., 22:28
Размер на буквите

Китайски специалисти и предприемачи, съвместно с български специалист в сферата на розопроизводството, създават край Пекин Китайска долина на розите. Това стана ясно по време на посещението в Казанлък на посланика на Китайската република у нас Негово Превъзходителство Джак ван Сюе.

Дипломатът посети града на розите и Павел баня по инициатива на бившия зам.-министър на външните работи и бъдещ посланик на България в Саудитска Арабия Радион Попов, с когото са лични приятели. Домакини на визитата на посланик Ван Сюе бяха кметовете на Казанлък Стефан Дамянов и на Павел баня Станимир Радевски.
Китай е голям пазар, на практика сме отворени за различни бизнес-предложения, каза още посланикът по време на срещата си с местни предприемачи от различни сфери, пише вестник Старозагорски новини.
По думите му над 1.5 милиона китайци годишно посещават като туристи Европа, част от тях идват и в България. Един от задължителните сувенири, които китайците отнасят от страната ни със себе си, е предмет от Долината на розите, каза Джак Ван Сюе.
Туризъм, машиностроене, фотоволтаици, селско стопанство, парфюмерия са сферите, в които български и китайски предприемачи могат да намерят допирни точки. По време на официалната визита с дар от Община Казанлък си тръгна и бъдещият първи дипломат на България в Саудитска Арабия.
С пожелание за успешен мандат Радион Попов получи картина от кмета на Казанлък, с един от местните символи - царската чешма. Автор на картината е художникът Анчо Ангелов.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |