Събития Ден на отворените врати за ученици по проект: Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в община Стара Загора, финансиран по ОППР

Ден на отворените врати за ученици по проект: Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в община Стара Загора, финансиран по ОППР

Понеделник, 12 октомври 2015 г., 13:04
Размер на буквите

pokana14102015Ден на отворените врати за гимназисти ще се проведе в община Стара Загора. Инициативата е по Проект за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт на тема:  Въвеждане на информационна система (телематика) в община Стара Загора, част от цялостна интелигентна система за управление на транспорта.  Денят на отворените врати ще се проведе в община Стара Загора, на 14.10 (сряда) , от 10.00 ч., в сградата на община Стара Загора.

В него ще участват ученици от ГПЧЕ Ромен Ролан, ПМГ Гео Милев, ПГАСГ Лубор Байер и ПГ по електроника Джон Атанасов. Учениците ще имат възможност да се запознаят със същността на проекта. Фирмата- изпълнител на телематиката ще направи презентация. Гимназистите ще разгледат информационно- управленския център по телематика , който се намира в сградата на община Стара Загора. Всяко от четирите училища ще отправи свое послание към старозагорци, което ще бъде изписано на дисплеите по автобусните спирки и в тролеите.

Предоставяме на Вашето внимание кратка информация за Информационната система (телематика), която вече функционира на територията на град Стара Загора:

Системата включва инсталиране на електронни информационни табла, подаващи информация в реално време, на всички съществуващи спирки на градския транспорт (119 на брой). Предлагат се следните функции:

- Обмяна на информация в реално време между контролните центрове на системата и централната база данни;

- Осигуряване на двупосочна телекомуникация между превозните средства и контролните центрове;

- Осигуряване на електрозахранване за умни (смарт) спирки

Въвеждането на телематика предостави възможност за по-сигурни, удобни и лесни за употреба услуги в градския транспорт на Стара Загора чрез осигуряването на точна, надеждна и навременна информация за услугите по спирките на МГТ.

Информационните системи в реално време (ИСРВ) по принцип предоставят както информация в реално време, така и информация за разписанията на спирките, уебсайтове и мобилни устройства. Информацията в реално време може също така да се предоставя чрез интерактивни терминали и плазмени екрани на главни локации на трафик, като големи пазарни центрове, обществени сгради и др. Показваната информация е основно за времето на пристигане и проблеми с транспорта за деня, ако има такива.

Последното поколение ИСРВ включват оборудване за автоматизирано локализиране на превозното средство, което обикновено представлява GPS приемащо устройство, вградено във всеки автобус, радиопредавател и централен сървър, както и на спирките. Автобусът подава редовно информация за местоположението си или по изключение, когато достигне дадена точка или не я достигне в определеното време. Централният сървър обработва информацията от автобуса и я предава чрез друг радиопредавател към автобусните спирки. Тази информация може да се подава по заявка и към интернет страници или мобилни устройства.

Допълнителните приложения на системата са:

1.Възможност за подаване на пътна информация посредством мобилни устройства чрез текстови съобщения (SMS).

2.Информация за градския транспорт от център за обслужване на клиенти/уебсайт.

3.Информация относно естеството и причините за закъснения, ако има такива.

4.Информация за превозените пътници по направления, линии и часове, и възможност за извеждането й в доклади и анализи.

5.Градски ТВ или радио информационен канал в МГТ.

6.Достъп до Интернет чрез безжична връзка в превозните средства на МГТ.

Поставените 119 информационни табла ИнфоБорд предоставят визуална и гласова информация за пътниците на спирките на масовия градски транспорт. Таблото е с гъвкава конфигурация, комбинира множество системи и намира широко приложение като мултимедийна и комуникационна платформа в разнообразни проекти.

Сърцето на ИнфоБорд е мощен индустриален контролер, вграден в LED дисплея, който отговаря за комуникацията с централния сървър, визуализирането на информацията на дисплея и изпращане на статуса си. Вградена в базовия модел ИнфоБорд е и точка за безжичен достъп, която може да осигурява WiFi HotSpot за пътниците в района на спирката. ИнфоБорд може да бъде оборудван с различни видове светодиодни дисплеи.

Последващото надграждане на системата включва:

  • свързаност на телематиката със системата за автоматично таксуване (включително електронни и мобилни билети);
  • управление и контрол на трафика – светофари, информационни табели и т.н.;
  • управление на системи за паркиране;
  • управление на трафика и обществена информираност при масови прояви и събития;
  • системи за разплащане на различни видове услуги в града – градска карта за разплащане – ползване на обществени велосипеди, паркиране и др.;
  • системи за градско видео-наблюдение и опазване на обществения ред 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |