Събития Регистърът на туристическите атракции вече е с половин милион посещения

Регистърът на туристическите атракции вече е с половин милион посещения

Четвъртък, 08 октомври 2015 г., 13:43
Размер на буквите

turesticheski registyrБлизо половин милион уникални посещения са регистрирани на онлайн Регистъра на туристическите атракции в България месец след създаването му. Най-голям интерес потребителите проявяват към културно-историческите обекти в страната, като Министерството на туризма съвместно с общините продължава работата по неговото дообогатяване и развитие. Статистиката показва, че в делнични дни регистърът се посещава средно от около 10 хил. потребителя, но в дните преди и след обявените почивни дни (14 – 26 септември) са регистрирани близо 250 хил. влизания или средно по 25 хил. дневно.

Прави впечатление, че от стартирането на платформата се увеличават и посещенията в другите регистри, поддържани от министерството – Регистърa на регистрираните туроператори и туристически агенти; Регистърa на категоризираните туристически обекти и Списъкa на вписаните в Националния туристически регистър туристически сдружения. Ако преди в тях е имало по 150-200 влизания на ден, сега числото е скочило на 600-700 дневно.

Регистърът на туристическите атракции бе активиран на 8 септември 2015 г. Той включва над 3300 туристически обекта. Информацията за неговото съдържание е подадена изцяло от общините и може непрекъснато да се обновява и разширява. Веднага след активирането си базата данни започна да отита по около 1000 посещения на час.

Пилотно регистърът свързва 4 общини и 100-те национални туристически обекта с Google, TripAdvisor и Wikipedia, за да могат потребителите бързо да намират допълнителна информация. Новата онлайн платформа се базира на облачна технология, която се ползва вече от няколко министерства и 230 общини.

Регистърът е достъпен както на интернет адрес: www.tourism.egov.bg/registers/TARegister.aspx, така и през сайта на Министерството на туризма: www.tourism.government.bg.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |