Събития Спряха пенсионерските карти за автобусите в Стара Загора

Спряха пенсионерските карти за автобусите в Стара Загора

Сряда, 09 септември 2009 г., 11:36
Размер на буквите

От 7 септември "Автобусни превози" - Стара Загора, спря ползването на пенсионерските карти, с които хората от третата възраст пътуваха с намаление. Причината е в ниския размер на компенсациите, плащани от общинския бюджет на превозвача. Справката показва, че за април, май, юни и юли местната власт е платила на "Автобусни превози" 428 024 лева, за да покрие част от разходите по транспорта на пенсионерите.

Според управителя на фирмата Светослав Маринов обаче, тези пари са крайно недостатъчни. Той заяви, че по отношение на пенсионерите Стара Загора е най-социалният град в България и че големите намаления в цената на картите са по решение на Общинския съвет от 2006 г. Маринов допълни, че разходите трябва да бъдат разпределени по-справедливо между превозвача, Общината и гражданите, пише вестник Старозагорски новини.
Успокоението за пенсионерите, които в Стара Загора са около 15 000, е, че картите им за тролейбусния транспорт са в сила. Обяснението е, че фирмата е общинска. Сегашната ситуация, която предизвиква остра реакция от хората в третата възраст, ще продължи най-рано до 17 септември. За тази дата е насрочена редовната сесия на Общинския съвет и въпросът няма как да бъде заобиколен.
Зам.-кметът Белчо Белчев информира, че за излизане от неприятната ситуация се обсъждат три варианта, които са съобразени и с възможностите на местния бюджет, и с претенциите на превозвачите. Постигнатото споразумение с "Автобусни превози" за решаването на проблема изтекло в края на юли, а от 1 август Общинският съвет излязъл във ваканция. Белчев се надява до 17 септември да бъде постигнато приемливо решение, което да се предложи за гласуване от градските старейшини. На заседанието щели да бъдат поканени за отговори на зададени въпроси и управителите на автобусните и тролейбусните превози в Стара Загора. Още от сега обаче е ясно, че това е краят на големите намаления за пенсионерите.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |