Събития Национална кампания Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!

Национална кампания Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!

Понеделник, 05 октомври 2015 г., 08:44
Размер на буквите

vazmovnost da reshish segaПублична среща-дискусия на тема Защо е важно да гласуваме на референдума за дистанционно електронно гласуване на 25 октомври? Аргументи ЗА и ПРОТИВ гласуването по интернет Стара Загора, 8.10.2015 г. (четвъртък), 16.00 ч. Регионален исторически музей На 25 октомври 2015 г. българските граждани в страната и чужбина ще имат възможност да участват в национален референдум с въпрос Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?. Референдумът ще се проведе успоредно с изборите за местни органи на властта.

И докато последните се радват на повишено внимание в общественото пространство и сериозно присъстват в кампанията на политическите партии, референдумът и неговото значение за българското общество и за българите зад граница остават на заден план.

Асоциация Прозрачност без граници (Transparency International - Bulgaria), в рамките на кампанията Гласуване по интернет? На референдума решаваш ти!, провеждана както на територията на страната, така и сред българските общности зад граница, организира серия от публични срещи-дискусии с представители на активната местна общественост в дванадесет български града по темата за референдума, значението му за нашето общество и с цел разясняване на аргументите в полза на един от двата възможни отговора: ЗА или ПРОТИВ гласуването по интернет. С дискусиите се надяваме да допринесем за по-активно участие и информиран избор на гражданите пред избирателната урна.

На срещата-дискусия ще вземат участие експерти на Асоциация Прозрачност без граници по изборните дела с дълъг опит в наблюдението на избори и изследването на изборните процеси в страната: д-р Ваня Кашукеева-Нушева, програмен директор, и д-р Катя Христова, преподавател в Нов български университет. След кратки презентации от страна на екипа ще има възможност за изказвания и отворена дискусия с представителите на местната общественост.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |