Събития Тракийският университет откри национален център за професионално развитие и компетентност по животновъдство

Тракийският университет откри национален център за професионално развитие и компетентност по животновъдство

Четвъртък, 01 октомври 2015 г., 10:07
Размер на буквите

tu stz 0110Първият по рода си Национален център за професионално развитие и компетентност в сферата на животновъдството отвори врати днес в сградата на Тракийския университет – Стара Загора. Проектът е на стойност 782 500 лева и се реализира с финансовата подкрепа на Фондация ,Америка за България’.Центърът за професионално развитие и компетентност  ще бъде автономна структура към Тракийския университет, която ще генерира приходи и ще има възможност да се развива и работи независимо в дългосрочен план.  

 

Структурата му ще включва звена за консултантски услуги, практически обучения и повишаване на квалификацията, кариерно развитие, аграрни политики, икономически анализи и проучвания.

По време на тържественото откриване  ректорът на Тракийския университет проф. дсн Иван Станков присъди званието доктор хонорис кауза на председателя на борда на директорите на Фондация Америка за България д-р Лин Дафт.

Д-р Дафт има огромен принос  за свързването на науката с бизнеса на земеделието. Той е човек, който вече почти 20 години помага на българските фермери да повишат производителността и конкурентоспособността си. Благодарение на  Фондация Америка за България нашите студенти и професионалисти  вече ще могат на едно място да се обучават, да обменят идеи и да работят по проекти с най-добрите български и чужди специалисти в сферата на животновъдството, заяви проф. Станков.

Лин Дафт е доктор по икономика на селското стопанство с над 40 години опит в аграрната политика, международна търговска политика, маркетинг на храни и земеделска продукция и международно икономическо развитие. През последните 19 години той е член на Борда на директорите на Българо-американския инвестиционен фонд, а впоследствие и на Фондация Америка за България. От юни 2015 г. д-р Дафт е председател на борда на Фондацията.

Фондация ,Америка за България започва дейността си през 2009 година и подкрепя инициативи в шест основни области: образование и библиотеки, гражданско общество и демократични институции, изкуство и култура, земеделие, социална сфера, културно наследство и туризъм. През последните 6 години фондацията е подпомогнала проекти на обща стойност над 6,7 млн. долара. Фондация Америка за България е подкрепяла научни проекти в земеделието на Аграрния университет и  Университета по хранителни технологии в Пловдив, Русенския университет Ангел Кънчев и Лесотехническия университет в София.

За повече информация:

Ива Стефанова
AMI Communications
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
02 989 5115, 0886 001 322

Галина Начкова
AMI Communications
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
02 989 5115, 0886 634 577

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |