Събития ЕЙ И ЕС България стриктно спазва всички закони на страната и Европейския съюз

ЕЙ И ЕС България стриктно спазва всички закони на страната и Европейския съюз

Четвъртък, 01 октомври 2015 г., 09:33
Размер на буквите

tec aes 011015По повод внесения сигнал до главния прокурор от работодателските организации, от ЕЙ И ЕС България заявяват, че споразумението за изкупуване на енергия, подписано между Националната електрическа компания и ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово, е било обект на многократни проверки от страна на правоохранителните органи, включително и от прокуратурата, и тези проверки не са показали каквито и да било несъответствия със закона. ЕЙ И ЕС България стриктно спазва всички законови изисквания, заяви изпълнителният директор Оливие Маркет.

 

Споразумението за изкупуване на енергия, подписано между Националната електрическа компания и ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово, е било обект на многократни проверки от страна на правоохранителните органи, включително и от прокуратурата, и тези проверки не са показали каквито и да било несъответствия със закона.

В дейността си ЕЙ И ЕС България стриктно спазва всички законови изисквания на българската държава и Европейския съюз, както и международното антикорупционно законодателство, включително и Закона срещу корупционните практики в чужбина на САЩ, заяви изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет. Изказването му беше направено по повод внесения сигнал до Главния прокурор срещу компанията от четирите национално-представени работодателски организации. Господин Маркет припомни, че договорите между ЕЙ И ЕС и българската държава са публично достъпни. Това е в синхрон с усилията на нашата корпорация да бъде лоялен и предсказуем партньор на обществото, на което служим.

ЕЙ И ЕС България ще продължи да подкрепя българското правителство и КЕВР в усилията им за стабилизиране на енергийния сектор и установяване на ясни пазарни правила. Що се отнася до евентуалната проверка от страна на Главния прокурор, компанията ще предостави цялата необходима информация, както го е правила и при предишни проверки.

За ЕЙ И ЕС

ЕЙ И ЕС е една от най-големите световни енергийни компании. Тя притежава разнообразен портфейл от активи за производство и разпределение на електроенергия в 18 държави по целия свят. В България компанията присъства от 2001 г. и е най-големият инвеститор за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, както и мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – Свети Никола край Каварна.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |