Събития Меморандум за разбирателство сключи БТПП с търговско-промишлената палата на Беларус

Меморандум за разбирателство сключи БТПП с търговско-промишлената палата на Беларус

Понеделник, 28 септември 2015 г., 15:57
Размер на буквите

Меморандум за разбирателство между Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Беларуската търговско-промишлена палата Меморандум за разбирателство между Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Беларуската търговско-промишлена палата подписаха в първия ден на 71-то изложение на Международния технически панаир в Пловдив председателят на БТПП Цветан Симеонов и първият зам.-председател на Палатата на Беларус Михаил Нахяенко.  Подписването се състоя в присъствието на посланика на Беларус у нас Владимир Воронкович. С документа  организациите се ангажират да разширят сътрудничеството в областта на вноса и износа, инвестициите, размяната на бизнес информация и други дейности в сферата на търговско-икономическите отношения.

Непосредствено след сключването на меморандума председателят на БТПП Цветан Симеонов посети щандовете на изложителите от Беларус, участващи в панаира.

Интерес представлява начинът, по който науката в Беларус се свързва с производството -  как  специализирани органи  съдействат на научните институти след изобретяването и патентоването по пътя до внедряването и в това отношение е полезно да се обмени опит, коментира след визитата си Цветан Симеонов. Според него интерес биха предизвикали беларуските производители на асансьори, участващи в панаира, защото предоставят добро съотношение цена - качество. БТПП ще им съдейства за предоставяне на пълната информация на строителната камара, за да могат да се възползват интересуващите се фирми в България.
Интерес предизвикват и представените в панаира беларуските производства  на устройства за газоразпределение и пренос за индустриално и битово потребление. БТПП ще им съдейства за установяване на контакти с Асоциацията на общините в България, където се реализират и разработват европейските проекти за газифициране на българските селища.
Доста производства, свързани с очистването на въздуха от различни газови замърсители, при това с безотпадна технология с ползване на бактерии, биха представлявали също интерес във връзка със  стремежа в ЕС да търсим все по-чиста околна среда, коментира още Цветан Симеонов.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |