Събития Доброволци на НПО Център за европейски инициативи ще представят форум-театър

Доброволци на НПО Център за европейски инициативи ще представят форум-театър

Понеделник, 28 септември 2015 г., 14:40
Размер на буквите

Prevantivno informacionen centar znakС подкрепата и съдействието на ПИЦ по зависимости на 29 септември 2015 година, от 17.00 часа, в актовата зала на ул. Цар Иван Шишман № 96, доброволци на НПО Център за европейски инициативи ще представят форум-театър пред младежка аудитория, включваща ученици от Х клас на ПМГ Гео Милев – гр. Стара Загора. Форум-театърът, чийто създател е бразилецът Аугусто Боал, уникален театрален творец с ярки хуманистични идеи, прозрения и разработки, е атрактивен метод за представяне на конкретни проблемни ситуации по нов начин посредством театъра,

така че да се насърчат активността и социалната ангажираност на младежите чрез публични дебати, отработване на проблема по игрови начин и постигане на промяна.

За своята малка пиеса Изгубена Станка - актьорите - доброволци на НПО Център за европейски инициативи, ще претворят реална житейска история, свързана с превенцията на алкохолната зависимост, а учениците от ПМГ Гео Милев не само ще наблюдават разиграването на конкретната проблемна ситуация, а и неусетно ще се ангажират, като се включват и променят действията и реакциите на героите в пиесата, предлагат различни решения, показват своята гледна точка и изразяват личното си отношение към представеното на сцената. Те няма да са просто свидетели на действието, а ще се превърнат в активни участници с възможност да кажат високо Аз не харесвам това!, да предложат промяна и да намерят сериозни и практически решения.

А всичко това ще има смисъл дори и ако само един от присъствалите на случката младежи, когато се прибере вкъщи, разкаже какво е видял и с това предизвика разговор за представената ситуация. По-трудно е да се говори за болните ни проблеми, какъвто е алкохолизмът, по-трудно е светът около нас да не се прави, че той не съществува. По-трудно е всеки от нас да спука своя лицемерен илюзорен сапунен мехур, където само на нас самите ни е добре и ни е безразлично какво се случва с останалите. Нека да опитаме да ни е трудно!  

Ние сме актьори, но и граждани, а да бъдеш гражданин не е просто да живееш в общество, то е да променяш обществото."Аугусто Боал

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |