Събития 100 разочаровани от Атака ще учредяват партия Нова сила

100 разочаровани от Атака ще учредяват партия Нова сила

Сряда, 09 септември 2009 г., 11:35
Размер на буквите

Нова политическа партия ще учредят на 19 септември в София бивши членове на "Атака". Това съобщиха вчера на пресконференция в Стара Загора изключените от формацията на Волен Сидеров преди повече от година бивш зам.-кмет на Община Стара Загора Тихомир Томов и общинските съветници Спас Пашов, Георги Трендафилов и Светломир Желязков.

"Партията ще се нарича "Нова сила" и поне сто човека от Стара Загора ще бъдат съучредители на новата националистическа формация. На практика идеята за новата партия тръгна от Стара Загора след редица предварителни разговори и консултации с разочаровани от партия "Атака" членове и симпатизанти", каза пред медиите Тихомир Томов. Той добави, че първият конгрес на "Нова сила" ще бъде организиран в една от старите български столици - Плиска или Преслав, пише вестник Старозагорски новини.
Сред инициаторите на "Нова сила" е и бившият зам.-председател на "Атака" Антон Сираков. Справката сочи, че това ще бъде четвъртата поредна партия, в която юристът от Кюстендил ще членува. Сираков е бил основател и лидер на т. нар. "Естествена монархическа партия". По време на управлението на Симеон Сакскобургготски е координатор за Кюстендилска област на партията на Иван Костов ДСБ, а през 2005 год. е съучредител на "Атака".
"Не се интересуваме кой какъв е бил, важното е "Нова сила" да бъде партия на честните българи, защото "Атака" се оказа поредният надут балон, която дискредитира националистическата идея у нас", каза пък общинският съветник и председател на комисията за борба с корупцията в местния парламент Георги Трендафилов.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |