Събития Достъп до нови електронни услуги предлага НАП

Достъп до нови електронни услуги предлага НАП

Понеделник, 14 септември 2015 г., 09:21
Размер на буквите
НАП Стара ЗагораИма повишен интерес към получаването на персонални идентификационни кодове (ПИК), съобщиха от Старозагорския офис на Националната агенция за приходите. През трите летни месеца са издадени над 1100 кода за достъп до електронните услуги на НАП от офисите в Стара Загора и Казанлък. От Приходната агенция припомнят, че ПИК, се получава във всеки един от офисите в страната, удобен за клиентите. Най-новите електронни услуги на Приходната агенция, достъпни с ПИК за физическите лица, са възможностите за: подаване на декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице,
 както и уведомления за сключване, изменения или прекратяване на трудови договори; автоматизирано плащане на дължимите суми към държавата директно от справката за задълженията; подаване на осигурителна декларация образец 7 (задължително изисквана от безработни и неосигурени за здраве на друго основание и при възстановяване на здравноосигурителни права); подаване на декларация образец 5 (подавана от самоосигуряващи се лица, когато се осигуряват само във фонд Пенсии на държавното обществено осигуряване);

От предоставяните електронни услуги на НАП, клиентите ни притежатели на ПИК или електронен подпис, могат да получат информация и за имената на лицето изпратило към НАП данни за всички подадени документи по интернет.

Услугата Справка за достъп до електронните услуги на НАП, обобщена позволява на притежателите на ПИК и Е- подпис, с пълен достъп до Е-услугите на НАП, да проверят кой има право да подава данни към Агенцията и да прави справки от тяхно име, както и нивото на достъп на упълномощените лица. По този начин задълженото лице може да осъществява ефективно контрол и да предотврати злоупотреби с подаването на данни от негово име към НАП.

Издаването на ПИК е безплатна услуга, отнема няколко минути, а с него физическите лица могат да подават данъчни и осигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения и плащания, да проверяват осигурителния си доход и да ползват редица други електронни услуги.

Допълнителна информация за услугите с ПИК може да бъде получена от сайта на НАП www.nap.bg или на информационния телефон: 070018700, на цената на градски разговор.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |